10 milioane de euro pentru finanțarea a sute de idei de afaceri...

10 milioane de euro pentru finanțarea a sute de idei de afaceri din vestul țării. Cine poate beneficia de această facilitate

0
DISTRIBUIȚI

Persoanele din vestul țării care au o idee de afacere, dar nu au bani să o pună în practică primesc un ajutor nesperat. Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat cinci proiecte europene, în valoare totală de aproximativ zece milioane de euro, prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

În cadrul acestor proiecte, Universitatea de Vest din Timișoara finanțează 200 de afaceri din vestul țării cu granturi de până la 40.000 de euro. De asemenea, în cadrul noilor companii vor fi înființate și 400 de locuri de muncă. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, pot beneficia de finanțări nerambursabile persoane angajate care înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, șomeri, persoane inactive pe piața forței de muncă, inclusiv studenți.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a declarat, joi, că în cadrul celor cinci proiecte europene, un număr de 1.400 de persoane vor urma cursuri de formare antreprenorială.

“Prin aceste cinci proiecte câștigate, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, dorim să creăm 400 de noi locuri de muncă, să finanțăm 200 de noi firme, astfel că studenții noștri, absolvenții noștri, oricine dorește și este eligibil dintre tinerii care doresc să-și ia viața în mâinile proprii, să înceapă o afacere, primesc până la 40.000 de euro pentru un nou start-up pe care-l realizează.


Proiectele sunt câștigate de universitate, dar universitatea nu beneficiază de ele. Aceste cinci proiecte au rolul de a sprijini tinerii în a-și atinge visurile pe care le au”, a afirmat Marilen Pirtea.

Prorectorul Universității de Vest din Timișoara, Ovidiu Megan, a declarat, joi, că cele 200 de idei de afaceri care vor primi finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro vor fi selectate de către o comisie formată din profesioniști în domeniul afacerilor.

“Fiecare candidat va trebui să întocmească un plan de afaceri pe ideea pe care dorește să o dezvolte. Planurile de afaceri vor fi evaluate de o comisie de oameni profesioniști din domeniul afacerilor. Pentru cei selectați va urma un program de mentorat, susținere și consultanță, pentru ca afacerile selectate să fie de succes. Tinerii trebuie, în primul rând, să se uite pe piață și să vadă care sunt nevoile societății, iar pe aceste nevoi să construiască niște instrumente care să soluționeze aceste probleme din comunitate. Încercăm să orientăm proiectele noastre pe toate cele patru județe din vestul țării: Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin”, a afirmat Ovidiu Megan.

Potrivit reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, afacerile care vor fi înființate în cadrul celor cinci proiecte europene trebuie să fie nonagricole și să funcționeze în mediul urban. Nu se pot înscrie în proiecte persoanele care au mai beneficiat de finanțarea unei idei de afaceri prin alte programe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.