Ionuț Popa și-a luat adio de la ACS Poli: ”Din acel moment...

Ionuț Popa și-a luat adio de la ACS Poli: ”Din acel moment echipa s-a dus în cap”. La Timișoara începe să fie instalat staff-ul lui Leo Grozavu

2
DISTRIBUIȚI

ACS Poli s-a despărțit azi oficial de Ionuț Popa după ce tehnicianul și-a exprima de ieri dorința de a părăsi echipa pe cale amiabilă. Fostul ”principal” a vorbit din nou despre problemele clubului, dar și de un moment pe care-l cosideră că a afectat echipa: o intervenție inoportună a primarului Nicolae Robu. Mâine, bănățenii îl vor instala pe Leontin Grozavu, unii colaboratori ai noului antrenor sunt deja înțeleși cu echipa.

Ionuț Popa a ținut azi o conferință la stadion pentru a-și lua oficial adio de la Timișoara. ”După meciul de la Ploiești am avut o discuție cu președintele clubului. I-am spus că nu avem forță în atac. Avem un singur atacant și a spus că nu se poate. Ba, că nu vrea unul, ba că nu sunt bani. Am simți o deziluzie și i-am spus să reziliem contractul. Președintele a spus că revin. Ieri am avut o întâlnire cu jucătorii, azi cu conducerea și ne-am despărțit într-un mod elegant. Am satisfacția împlinită. Anul trecut împreună cu jucătorii în primul rând am realizat ceva istoric pentru acest club. Ajungând și în finală și semifinala Cupei. Și anul acesta echipa a avut un parcurs extraordinar în primele zece etape apoi au început să plece jucătorii și nu ne puteam încadra decât în primele zece. Le mulțumesc jucătorilor, celor care au fost alături de mine și acelor suporteri care de ieri și până azi m-au asaltat și au vorbit la superlativ. Le mulțumesc mult de tot”, a declarat Ionuț Popa.

”Clasamentul arată foarte clar numărul golurilor înscrise, Timișoara nu a mai avut atacant. În afară de Drăghici. A plecat Pedro…”, a mai spus Popa despre problema ridicată recent. Antrenorul a vorbit despre un atacant nigerian inaccesibil.

Legat de meciul cu Sepsi Ionuț Popa a făcut câteva precizări: ”În săptămâna dinaintea jocului eu spun că totul am făcut perfect. Am lucrat la dinamică în atac, pressing, apărare. Pe mine m-a enervat că această echipă joacă cu totul și cu totul altceva… Eu le-am atras atenția să nu se lase intimidați de acea galerie, care cântă în limba știută doar de ei, și să joace, am fost foarte supărat pe jucătri”, a precizat Popa.

Deși a apreciat susținerea primarului, Ionuț Popa consideră că Robu a greșit în toamnă când a făcut un anunț care a strica atmosfera în cadrul echipei.


Mai mult, primarul îi promisese că nu vor mai fi probleme pe noua lege. ”Am vorbit (acum) doar cu Birlică, Neaga… din punctul meu de vedere primarul nu are funcție la fotbal. E edilul numărul 1, eu l-am apreciat că a fost alături de echipă, m-a susținut… Din etapa a zecea, când echipa mergea șnur și eram în primele 5, a apărut declarația primarului că nu se poate finanța echipa legal, din acel moment echipa a căzut în cap”, a subliniat tehnicianul.

”Eu mi-am dorit foarte mult să vin la Timișoara. Încă din vremea lui Iancu, am dorit să vin antrenor și nu mi-am dorit să mă fac de râs. Doamne ferește să cadă echipa… Nu pot să-mi reproșez, am făcut greșeli, uneori poate nu am dozat bine efortul, poate nu am făcut bine formula, dar e normal să greșești când muncești. Am avut o relație bună cu toată lumea…”, a conchis Popa. Acesta a adăugat că a ales să-și plătească singur benzina, făcând naveta de la Arad zilnic, și nu va alege să pregătească altă formație, cel puțin deocamdată.

Începe să prindă contur ”echipa Grozavu”

Tehnicianul nu a vrut inițial să spună nimic despre venirea ca și sigură a lui Leo Grozavu la echipă. ”Nu mă interesează cine vine, îi doresc bine, să aibă succes și să câștige cât mai multe meciuri”, a mai spus Popa.

”Grozavu a lucrat cu mine la Iași, l-am prins director general. Am lucrat și cu preparatorul fizic. Azi Mihai Alexandru a fost înlocuit iar Țurcaș e la juniori”, a spus apoi Ionuț Popa. Din vechiul staff a rămas deocamdată la echipa mare Tavi Benga, care a condus antrenamentul de azi, ajutat de Călin Frunză, antrenor cu portarii din cadrul clubului. Noul preparator fizic al echipei e Ovidiu Chiribici, cu care Grozavu a lucrat la Botoșani. Noul tehnician va fi instalat oficial mâine.

Alte declarații la despărțire făcute de Ionuț Popa:

”Pe mine m-a enervat și că s-au dat trei salarii și motivațional nu s-a văzut”

”Eu am fost decis de vineri seară. Ei nu erau siguri până ieri… Și dacă nu reziliam de comun acord plecam”

”Eu o văd undeva pe locurile 7-8. După trei-patru etape se va vedea cine a făcut bine pregătire. Unele echipe nu vor rezista…”

”Acum sunt bani mai mulți… dacă echipa ajunge pe un loc bun problema e rezolvată. Acest lucru l-am discutat mult cu jucătorii. Că banii îl aduc punctele. Instituțiile nu au ajutat echipa cât am fost eu la Timișoara”

 

2 COMENTARII

  1. are dreptate, si eu m-am intrebat la ora accea de a spus-o, pur si simpu l-a luat gura inainte. dupa declaratie nu mai era emisiune in care sa nu fie intrebati jucatorii, antrenorii si toata lumea de bani. are dreptate Popa, din momentul ala echipa s-a dus in cap, dar si din cauza ca nu ai atacanti de loc. cu astia de acum e greu sa marci goluri, Popovici e speriat de bombe, din ocazii clare marca 1 la 6-7, daca e singur cu portarul se trinteste pe jos sa obtina 11 m si Draghici e limitat pentru contraatac, nu prea are viteza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.