Nu prea grozav: ACS Poli a cedat pe teren propriu cu FC...

Nu prea grozav: ACS Poli a cedat pe teren propriu cu FC Voluntari la debutul lui Leo Grozavu GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Leo Grozavu a făcut la debut multe modificări în primul 11 al lui ACS Poli, dar puține lucruri s-au schimbat cu adevărat în echipa timișoreană. Voluntariul a condus meritat după o repriză foarte slabă a gazdelor, dar, ca în alte partide, bănățenii au început să capete curaj în atac după ce au ajuns cu cuțitul la os. Repriza secundă a fost una nebună, în care violeții au și condus pe tabelă, dar în cele din urmă ilfovenii au plecat cu toate punctele, scor 2-3.

Deși a spus că nu poate să facă multe schimbări până la meciul cu ilfovenii, Leo Grozavu a schimbat mai bine de jumătate din jucătorii cu care Ionuț Popa a început jocul de la Ploiești. Zaluschi a debutat în Liga I, în timp ce Neagu și Velcotă au fost titularizați oarecum surprinzător. Mai mult, cel din urmă a primit și banderola de căpitan. Dar poate cea mai ”drastică” decizie a fost revenirea în primul 11 a veteranului Marius Croitoru, surprinzător ținând cont de trecutul mijlocașului în relația cu antrenorul când cei doi erau la Botoșani.

Pe teren gazdele s-au regăsit cu greu în prima parte. Putea fi 1-0 pentru Voluntari încă din minutul 2, când Ivanovici a trims puțin pe lângă poartă din apropierea careului mic. Golul a venit până la urmă pentru trupa pregătită de Claudiu Niculescu în minutul 10, când Bălan reușește o preluare de clasă pe lângă Melinte și îl execută pe Straton cu un șut care trimite balonul printre picioarele portarului. Periculos a fost și șutul de peste șase minute al lui Ivanovici. Cea mai mare ocazie a avut-o celălalt timișorean din tabăra oaspete. În minutul 34 Daniel Benzar a scăpat singur cu Straton, a încercat o pasă, dar a fost blocat de goalkeeper. ACS Poli a trimis în toată repriza doar două șuturi spre poarta adversă. Primul prin Popovici după jumătate de oră, al doilea la cornerul din finalul reprizei executat de Zaluschi și finalizat cu capul de Șeroni, dar mult pe lângă țintă.

Repriza a doua, în contrast

Repriza secundă a adus o echipă timișoreană mai activă. Insistența din atac aduce rapid rezultate. Pleașcă și Achim se încurcă în respingerea balonului și Alex Popovici profită, preluând pe lângă fundași și trimițând la colțul scurt neacoperit de Petrariu: 1-1. ACS Poli a presat în continuare și părea pe alt drum, dar în minutul 66 putea fi 2-1 pentru ilfoveni. Nou intratul Deac scapă singur cu Straton, depășește și portarul, dar trimite mult pe lângă poartă din unghi. Minutul 69 părea apoi să aducă primăvara în tabăra bănățeană. Artean prinde un șut de zile mari din afara careului și răstoarnă tabela. Avantajul durează însă doar două minute. La următorul atac al ilfovenilor balonul șutat de Ivanovici ajunge la același Bălan, care are o nouă execuție frumoasă: 2-2! La acest scor timișorenii au revenit în atac iar Artean a fost din nou aproape de gol.

Minutul 81 însă aduce o nouă eroare. Neagu îl busculează pe Ivanovici în careu și Sebastian Colțescu dictează penalty. Ca seara să fie completă Adrian Bălan trage peste poartă de la 11 metri, evident o poziție mult mai ușoară față de cele în care înscrisese. Finalul s-a jucat cu garda jos și senzația că balanța poate înclina oricând în favoarea uneia sau alteia. Lovitura de grație a venit însă în minutul 90. Un alt nou intrat, Voicu înscrie spectaculos, cu o reluare pe spate, din centrarea lui Daniel Benzar.

În urma acestu eșec timișorenii rămân în criză: de opt jocuri consecutive în Liga I ACS Poli nu a mai câștigat niciun joc.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuţ, Melinte, Şeroni, Neagu – Vaşvari – Velcotă (cpt.), Croitoru (64 Artean), Zaluschi (46 Doman), Ciucur (85 Bîrnoi) – A. Popovici. Pe bancă: Curileac – Khubutia, Enescu, Cochințu. Antrenor: Leontin Grozavu.

FC Voluntari: Petrariu – Pleaşcă, Achim, Cazan, Bucurică – Căpăţână (64 G. Deac), Răuţă, C. Lazăr (cpt.), D. Benzar – Ivanovici (83 I. Voicu) – Ad. Bălan. Pe bancă: Balauru – Novac, Pîrcălabu, Leasă, Horj.


Antrenor: Claudiu Niculescu.

Peluza Sud închisă toată

Pe lângă tribunele apăsător de goale, ”Dan Păltinișanu” se ”bucură” de azi și de întreaga peluză sudică închisă. Benzile alb-roșii au împachetat tot sectorul respectiv, precum un cadou amar pentru timișoreni. În fața peluzei a fost arborat un mesaj al fanilor ACS Poli de mulțumire adresat fostului tehnician, Ionuț Popa: ”De la -14, la baraj cu UTA / Respect pe viață nea Popa!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.