Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă Timiș caută soluții la criza de...

Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă Timiș caută soluții la criza de personal alături de angajatori

0
DISTRIBUIȚI

locuri de munca

Zeci de antreprenori din județ au participat, astăzi, la un nou seminar organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Este vorba de o conferință privind modificările legislative, și nu numai, susținută de Simona Potîng, directorul general al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

În timpul seminarului, angajatorii și reprezentanții AJOFM Timiș au încercat și să găsească împreună soluții la deficitul de personal.

“Ne bucurăm de această inițiativă organizată de CCIA Timiș, prin care intrăm în contact cu angajatorii. În primul rând, să le arătăm o perspectivă a forței de muncă, să vadă la nivelul județului Timiș cum stăm. Apoi vrem să le prezentăm modificările legislative care au avut loc de curând în legislația noastră și să căutăm împreună soluții la acest deficit de forță de muncă, care a creat un pic un dezechilibru pe piața forței de muncă”, a afirmat Simona Potîng.

De asemenea, reprezentanții firmelor participante la seminarul organizat la Centrul Regional de Afaceri au primit mai multe informații cu privire la serviciile publice de ocupare a forței de muncă în Uniunea Europeană.

“Am prezentat informații despre EURES (Serviciul European de Ocupare a Forței de Muncă) și cum putem să venim în sprijinul angajatorilor și al persoanelor care caută un loc de muncă în spațiul Uniunii Europene.


Noi acordăm asistență și sfaturi persoanelor care doresc să fie mobile pe piața forței de muncă europeană și sprijim și angajatorii în găsirea personalului calificat”, a precizat Adriana Șoeriu, consilier EURES în cadrul AJOFM Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.