Albert Camus, ateliere pentru părinți și copii, și o expoziție inedită, în...

Albert Camus, ateliere pentru părinți și copii, și o expoziție inedită, în oferta Institutului Francez pentru a doua jumătate a lunii februarie

0
DISTRIBUIȚI

Două romane de Albert Camus, scriitorul care are de acum înainte o serie de autor în limba română la editura Polirom, vor fi lansate la Timişoara în 15 februarie, începând cu ora 18.30, la librăria „La Două Bufniţe”. Primele două titluri, „Străinul” şi „Ciuma”, vor fi prezentate de criticul literar Vasile Popovici, traducătorul Daniel Nicolescu şi directorul Institutului Francez din Timişoara, Cyrille Fierobe.

Începând din data de 17 februarie, în fiecare sâmbătă, între orele 10.20 şi 11.00, Institutul Francez va fi gazda unor ateliere binom pentru părinţi şi copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, care se vor desfăşura timp de patru săptămâni. Atelierele de circ pentru copii şi adolescenţi cu Nicolas Peyroux, de la Alandala Circus Project, au devenit extrem de îndrăgite, astfel încât acesta va fi animatorul unor noi ateliere, „Baby cirque”, care îşi propune să îi iniţieze pe cei mici în limba franceză prin tehnicile de bază ale circului, favorizând totodată dezvoltarea psihomotricităţii copiilor. Tariful pentru cele patru ateliere este de 100 de lei.

Maxime Sanchez, absolvent al École des Beaux-Arts de Nîmes şi laureat al Premiului Institutului Francez din Timişoara la Bienala de artă contemporană „Mulhouse 017” cu un premiu care constă într-o rezidenţă pentru creaţie la Timişoara, va vernisa la Institutul Francez, în 21 februarie, de la ora 18.30, o inedită expoziţie.


La cei 25 de ani ai săi, Maxime Sanchez are deja un stil propriu şi un crez artistic care sunt puse în valoare cu prilejul fiecărei expoziţii. El este mereu în căutarea unor forme imperfecte pe care doreşte să le desăvârşească, explorează noi posibilităţi ale banalului prin asociaţii insolite, uneori bizare, pornind de la obiecte obişnuite pe care caută să le pună în valoare prin sculptură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.