Alin Popoviciu a scăpat de toate anchetele penale în care era cercetat...

Alin Popoviciu a scăpat de toate anchetele penale în care era cercetat de DNA. Care au fost justificările procurorului

0
DISTRIBUIȚI

 

DNA Timişoara a clasat un dosar vechi de şapte ani, deschis în urma unei sesizări din oficiu, în care erau implicaţi Cornel Sămărtinean, actual deputat PMP şi fost director pedelist al Aeroportului Internaţional Timişoara, Alin Popoviciu, fost deputat şi vicepreşedinte PDL, şi Constantin Ostaficiuc, fost preşedinte PDL al Consiliului Judeţean Timiș. Cei trei erau acuzaţi de posibila viciere a două licitaţii pentru închirierea unor spaţii comerciale din incinta aeroportului de care ar fi beneficiat firma S.C. Trinvest Backery S.R.L., care era deţinută de un văr al lui Alin Popoviciu, la vremea respectivă deputat, şi care ar fi prejudiciat bugetul aeroportului. Popoviciu mai era suspectat că a preluat fraudulos spaţiul fostului club C.F.R. din centrul Timişoarei.

În urmă cu trei ani, Sămărtinean, fostul director comercial Marius Florin Mezin şi administratorul firmei, Lucian Blaga, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, conflict de interese şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi mărturie mincinoasă.


Din dosar s-a disjuns o cauză în care Popoviciu şi Ostaficiuc erau acuzaţi că ar fi făcut presiuni asupra directorului aeroportului pentru închirierea frauduloasă a spaţiilor aeroportului.

De asemenea, Popoviciu a scăpat de acuzațiile legate de închirirea clubului CFR din centrul Timișoarei după ce Curtea de Conturi şi C.N.C.F. C.F.R. S.A. Bucureşti – Regionala C.F. Timişoara au susținut că nu s-ar fi constatat nereguli în legătură cu atribuirea respectivelor spaţii, au fost respectate procedurile legale şi nu există vreun prejudiciu.

În cursul urmăririi penale nu au putut fi administrate probe care să infirme constatările celor două instituţii, aşa că a dispus „clasarea cauzei privind posibila activitate infracţională ce ar fi fost desfăşurată de inculpaţii Popoviciu Alin Augustin Florin şi Ostaficiuc Constantin, în legătură cu propriile înţelegeri infracţionale dintre ei şi inculpatul Sămărtinean Cornel Mircea, constând în aceea că, în scopul obţinerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director să declanşeze procedura de închiriere a spaţiilor din incinta aeroportului prin impunerea foştilor chiriaşi a unor condiţii care să-i detrmine să renunţe la închirierea pe mai departe a acelor spaţii şi astfel, prin vicierea procedurii de organizare a licitaţiei pentru atribuirea spaţiilor, acestea să fie preluate de S.C. Trinvest Backery SRL Timişoara controlată prin interpuşi de către instigatori, această societate comercială plătind o chirie mult diminuată faţă de foştii chiriaşi şi faţă de plafonul minim stabilit de Consiliul de Administraţie”, din lipsă de probe, acţiunea penală nemaiputând fi exercitată.

Ordonanţa clasează, de asemenea, cauza cu privire la „presupusa activitate infracţională desfăşurată de către inculpatul Sămărtinean Cornel Mircea în legătură cu atribuirea contractului de marketing al A.I.T. (Aeroportul Internaţional Timişoara – n.n.) către compania aviatică Wizz Air, cât şi cea privind „pretinsa modalitate infracţională în care inculpatul Popoviciu Alin Agustin Florin a preluat un spaţiu comercial (fostul club C.F.R.)”, tot din imposibilitatea administrării unor probe. Procurorul a dispus ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului pus asupra mai multor bunuri imobile care aparţin celor trei inculpaţi din dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.