Asistații sociali dintr-un oraș din Banat, puși să măture străzile. Ce sumă...

Asistații sociali dintr-un oraș din Banat, puși să măture străzile. Ce sumă va economisi primăria

0
DISTRIBUIȚI

asistati sociali

Un primar din vestul țării i-a pus pe asistații sociali din orașul pe care-l conduce la muncă. Este vorba de Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, care a anunțat că cei aproximativ 100 de cetățeni care beneficiază de ajutor social mătură străzile, începând cu data de 1 februarie.

“Vă anunț că începând cu 1 februarie, activitatea de măturat stradal se va realiza de către cei care primesc ajutorul social de pe raza orașului Moldova Nouă.


Ei vor fi dotați cu cele necesare și vor trebui să presteze acest serviciu în contul zilelor obligatorii, respectând un program de 8 ore. Evident că nu poți fi pe placul tuturor și aproape toate deciziile majore de schimbare îmi sunt atacate și criticate. Eu știu că am un mandat de dus la final și voi lua deciziile care vor aduce beneficii, atât pe termen scurt, dar, cel mai important, pe termen mediu și lung”, a scris primarul din Moldova Nouă, pe Facebook.

Adrian Torma a mai precizat că primăria plătea aproximativ 400.000 de lei pentru măturatul stradal în fiecare an, bani care vor fi economisiți.

“Primăria Moldova Noua plătea aproximativ 400.000 de lei pentru măturatul stradal anual, dar în același timp avem la ajutor social un număr de aproximativ 100 de cetățeni care trebuie să presteze între 2 și 9 zile de muncă în cadrul primăriei. Până acum niciun primar nu a avut curajul să își asume o schimbare în această direcție și să folosească eficient atât resursele financiare, cât și forța de muncă avută la dispoziție”, a afirmat Adrian Torma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.