ASU Politehnica, ”răsturnată” de Chindia după eliminarea lui Poparadu. Bogdan Andone tună:...

ASU Politehnica, ”răsturnată” de Chindia după eliminarea lui Poparadu. Bogdan Andone tună: ”Probabil la Cheile Grădiștei se fac și promovatele și retrogradatele” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Mult așteptatul duel cu Chindia Târgoviște s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru ”Băieții în ghete”. ASU Politehnica a condus cu 1-0 până în minutul 83 în urma penalty-ului transformat de Cornel Predescu. Jocul s-a întors însă împotriva gazdelor după eliminarea lui Adrian Poparadu cu jumătate de oră mai devreme, decizie contestată de bănățeni. Oaspeții s-au impus pe final cu 2-1 și și-au consolidat locul 3 în clasament la nouă puncte distanță de alb-violeți.

Galeria alb-violetă s-a pregătit de sărbătoare în ciuda frigului. Totul părea să decurgă în favoarea ”Băieților în ghete”, care au făcut față fără probleme în prima parte atacului format din Cherchez și Florea. În minutul 20 Lusamba îl lansează pe Sorescu iar mijlocașul timișorean cade după ce e agățat de portarul Iustin Popescu. De la punctul cu var execută Predescu, bară-gol și 1-0 pentru ASU Poli. Chindia a replicat prin șutul lui Cherchez la colțul scurt în minutul 27. Apoi Rogoveanu a lovit transversala (min. 33). Bara e lovită și de Predescu în minutul 51, cu o execuție fină.

Minutul 54 aduce însă o intrare dură a lui Poparadu, din spate asupra lui Rogoveanu. Arbitrul Marius Omuț, care a judecat diferit faze asemănătoare de-a lungul jocului, în ambele cazuri, ia acum decizia cea mai dură: îi arată mijlocașului gazdelor direct cartonașul roșu. ASU Poli a făcut față primelor atacuri ale Chindiei cu om în plus. Liviu Mihai a șutat periculos, puțin pe lângă poartă, în minutul 65. Golurile victoriei vizitatorilor aveau să vină însă pe final. În minutul 83 defensiva alb-violetă cedează prima dată. Neguț trage în blocaj dar balonul sare la nou intratul Licu, care înscrie cu un șut din apropiere. Cu un minut înainte de final oaspeții câștigă practic duelul. De această dată Cherchez reușește un nou gol în poarta Politehnicii, care rămâne cu un record execrabil în duelurile cu dâmbovițenii.

Primul penalty primit în acest sezon de ASU Poli nu va fi ținut minte ca un motiv de satisfacție. Timișorenii rămân, după runda 22, la nouă puncte distanță de Chindia, formația aflată pe locul de baraj.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia (cpt.), Taub – Krausz, A. Ignea, Poparadu – Sorescu, Lusamba (76 Plămadă), C. Predescu (70 Schieb). Antrenor: Bogdan Andone

Chindia Târgoviște: I. Popescu – D. Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei (65 Neguț), Martac – Jurj (65 Licu), Rogoveanu, L. Mihai, Cr. Stoica – Cherchez (cpt.), D. Florea (90+1 Morariu). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Bogdan Andone, descumpănit, dar și dezlănțuit în vorbe

Tehnicianul lui ASU Politehnica nu mai crede că echipa sa poate prinde un loc promovabil.


Andone a vorbit ”liber” apoi, considerând că ”centralul” Marius Omuț i-a luat la țintă echipa și cu Foresta, în deplasare. Mai mult, ”principalul” e convins că echipa sa nu are nicio șansă deoarece nu se bucură de sprijin din culise.

”Nu vreau să vorbesc foarte mult, îi felicit pe băieți pentru dorință, atitudine, mai ales pentru ce au făcut în primele 50 de minute, până la acea eliminare. Au făcut un joc foarte bun, în care ne-am creat situații de gol, i-am blocat total pe cei de la Chindia. Dar acea decizie a arbitrului, eliminarea lui Poparadu practic a decis învingătoarea. A fost decizia care a tranșat echipa câștigătoare. Același arbitru pe care l-am avut la Suceava și a doua repriză ne-a făcut praf. Un 11 metri la Mera și faultul de la golul 2… Nu am discutat atunci, dar probabil suntem echipa suporterilor, fără sprijin politic, fără patron sau nu suntem potenți financiar să facem și noi cadouri. De câte ori ne-a prins ne-a curățat. Mi-e și groază de deplasarea de la București, cu siguranță va fi un arbitru de prin Ilfov, nu vreau să știu ce ne așteaptă. Păcat de munca echipei, suporterilor, dar din păcate încă nu suntem la nivelul la care să fim poate doriți la promovare. Suntem o echipă mică, fără sprijin politic. Nu știu ce ne va aștepta”, a declarat Bogdan Andone.

”Principalul” lui ASU Poli crede că s-ar impune o schimbare inclusiv la șefia FRF. ”Diferența a făcut-o arbitrul cu acea eliminare și au mai fost câteva faze… Poparadu a fost lovit cu cotul în ceafă, înainte de acea fază… Și au mai fost cel puțin 5-6 asemănătoare în prima repriză. Toate săriturile erau făcute cu cotul în capul lui Lusamba sau Plămadă. Unii au lucrurile pregătite, sunt prin comisiile federale, știu ce pârghii au și ce să facă. Vedem ce putem să facem, locul 4-5, care va fi. E o realitate dureroasă. Toată lumea când ne prinde își ia măsurile necesare. Probabil mesele astea care se fac pe la Cheile Grădiștei, cu comisiile, acolo se fac și promovatele și retrogradatele și brigăzile de arbitri, acolo se organizează totul. Noi nu avem nicio forță, probabil de la noi nu participă nimeni la ședințele astea. Cu siguranță că venirea lui Ionuț Lupescu ar fi un mare plus pentru fotbalulul românesc și singura noastră șansă să ieșim din mocirla de acum”, a mai spus Andone după meci.

”Un joc dificil, ne așteptam la lucrul acesta. Era prima etapă, întâlneam una dintre cele mai bune echipe din serie. Clasamentul creștea gradul de dificultate, ei se puteau apropia iar noi să ne îndepărtăm de primele două locuri. Mă bucur că am reușit să câștigăm după ce am fost conduși. Sigur că se poate crea un anumit dezechilibru după ce o echipă rămâne în inferioritate. Noi am reușit să împingem jocul. Am venit cu două schimbări ofensive. Ambele au contribuit pe tabelă. Noi suntem preocupați să tratăm cu mare seriozitate fiecare meci. Sunt practic 15 etape pe care trebuie să le câștigăm. Nu există relaxare. Și Afumațiul și Poli au echipe bune și pot să revină. Și cele din față se pot încurca”, a spus și Nicolae Croitoru, tehnicianul Chindiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.