”Băieții în ghete”, învinși în cel mai tare test al iernii. Suporterii...

”Băieții în ghete”, învinși în cel mai tare test al iernii. Suporterii lui ASU Politehnica și ”U” Cluj au făcut spectacol în amicalul ”studențesc” GALERIE FOTO & VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica și Universitatea Cluj s-au întâlnit astăzi pe ”Știința” într-o atmosferă de derby italian. La fel a fost și scorul, în defavoarea gazdelor alb-violete, 0-1 în urma unui penalty transformat de Gabriel Giurgiu. Deși e încă o divizionară C, formația ardeleană a reprezentat cel mai puternic adversar din această iarnă pentru ”Băieții în ghete”. Timișorenii au dominat și au avut mai multe ocazii, dar nu au marcat înainte de sosirea Chindiei pe ”Știința”.

Cele două echipe au intrat pe teren pe imnul studențesc ”Gaudeamus igitur” după un show care a cuprins prezentarea tuturor fotbaliștilor legitimați în alb-violet. Nu mai puțin de două sute de fani ai lui ”U” au făcut deplasarea la Timișoara și și-au susținut favoriții ca într-un meci cu un trofeu pe masă. Fiind amical, ambele galerii au folosit din plin materiale pirotehnice.

Oaspeții nu au venit doar cu ultrași, ci și cu o formație cu mai mulți ex-divizionari A. Dorin Goga s-a aflat pe teren iar Ioan Ovidiu Sabău, pe margine, cei doi au primit carduri de susținători ai lui ASU Poli înainte de meci. În ceea ce privește jocul, acesta a fost foarte echilibrat în prima sa parte. Krausz a șutat în minutul 31 din interiorul careului dar tânărul Dinu s-a opus. La reluare, tot timișorenii au fost mai aproape de gol. De această dată prin Lusamba (min. 50), dar singurul vârf veritabil al amfitrionilor, nu a găsit poarta după o preluare bună. Peste zece minute Hațiegan, care a obținut un penalty și cu Ripensia ieri, face același lucru și azi. Atacantul lui U a executat peste poartă ieri, dar azi s-a aflat pe teren și Giurgiu, care a transformat deși Dur-Bozoancă ghicise colțul. Ultima jumătate de oră a aparținut aproape în totalitate ”Băieților în ghete”. Ignea (69), Predescu (78) și Nicolae (90+4) nu au găsit însă soluția potrivită. Ultimul a trimis spectaculos din foarfecă în prelungiri, dar Dinu a avut reflex de mare portar.

Una peste alta pentru ASU Poli a fost o verificare de care avea nevoie, cu un adversar superior ca valoare peste cei întâlniți în restul jocurilor din această iarnă. A fost și singurul eșec al divizionarei secunde alb-violete în teste. Formația lui Bogdan Andone întâlnește Chindia Târgoviște în primul joc oficial al anului. Meciul se dispută sâmbăta viitoare pe arena ”Știința” iar în cazul unui succes alb-violeții s-ar apropia la trei puncte de ocupanta locului 3.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu (66 Giuricici), Mera (85 Lazea), Scutaru (60 Poparadu), Taub (89 D. Bot) – Krausz (75 Coadă), Bilia (74 V. Nicolae), Ignea (73 V. Nicolae) – Sorescu (89 Gașpar), Predescu (80 Ghinescu) – Lusamba (66 Plămadă). Antrenor: Bogdan Andone.

„U” Cluj-Napoca: Dinu – Takacs (79 Chiș), Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Greu, Goga (89 Telcean)- Ursu, Hațiegan (63 Micaș), Ene. Antrenor: Adrian Falub.

”Meci de care Liga I duce lipsă”

Antrenorul lui ASU Poli, care nu l-a putut folosi azi pe Marvin Schieb, în refacere, e per total mulțumit de echipa sa cu o săptămână înainte de reluarea B-ului.


”A fost un meci util, U Cluj e o echipă bună, bine organizată, cu jucători de calitate, dar sunt mulțumit de evoluția elevilor mei. Au făcut un meci bun, și-au creat situații, au avut puțină neșansă, dar per ansamblu implicarea lor și ce au făcut de-a lungul meciului a fost în regulă. Terenul, puțin greu, probabil ne-a incomodat la unele acțiuni. Felicit și U pentru rezultat și atitudine, dar și pe elevii mei… Poate la pasa finală nu am luat cea mai bună decizie sau am întârziat la execuție. Unii au jucat 90 de minute, sunt convins că în săptămâna aceasta vom pune la puncte ce mai e de pus la punct pentru meciul cu Chindia”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul a apreciat la rândul său spectacolul din jurul terenului, unde au fost peste o mie de spectatori. ”Atmosfera a fost ca de meci mare, ce e nevoie în fotbalul românesc chiar la nivel de Liga I. Sunt meciuri la care sunt șapte spectatori în tribune și alta e și implicarea jucătorilor. Cu siguranță că dacă și U va reveni, sau Politehnica ori Petrolul, echipele de tradiție, cu siguranță va fi altceva. Îmi doresc să fie alături de noi, chiar se simt ca al 12-lea jucător. Cu susținerea lor am reușit să trecem peste multe momente”, a punctat Andone.

Organizarea duelului cu iz istoric Poli – ”U” a fost apreciată și de Adrian Falub, ”principalul” alb-negrilor, a cărui echipă ar trebui să promoveze la pas în Liga a II-a. ”Am făcut un meci de pregătire foarte bun. Sunt multe lucruri pozitive, multe negative. Noi mai avem două săptămâni… Cred că Poli e o echipă bună, care se poate bate chiar la promovare din ce am văzut astăzi. În rest, mă bucur că am obținut un rezultat pentru că ieri am pierdut. Mă așteptam, cred că și Liga I duce dorul acestor echipe. Mă gândesc ce ar fi într-un meci de campionat, ceva deosebit și pentru fotbalul din România”, a spus și Falub.



2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.