Tot mai multe apartamente de închiriat în Timișoara. Cât te costă să...

Tot mai multe apartamente de închiriat în Timișoara. Cât te costă să stai într-un apartament cu două camere

0
DISTRIBUIȚI

Un număr tot mai mare de locuințe este disponibil pentru închiriere la Timișoara, iar prețurile nu sunt mici. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, în ultimele trei luni ale anului trecut, oferta de apartamente și de case scoase la închiriere a consemnat o creștere semnificativă în orașul de pe Bega. Astfel, numărul locuințelor disponibile pentru închiriere a crescut cu 10,3%. În medie, pentru un apartament cu două camere, chiria este de 270 de euro pe lună.

Pe de altă parte, față de al treilea trimestru din 2017, în cel de-al patrulea a avut loc o scădere importantă a numărului de proprietăți rezidențiale scoase la închiriere, cu 37,2% mai puține. Totuși, specialiștii susțin că această evoluție este una firească, având în vedere faptul că perioada septembrie-octombrie este, în mod tradițional, cea mai dinamică din punctul de vedere al activității de tranzacționare pe segmentul închirierilor, cel puțin în marile centre universitare.

Cât despre anunțurile nou-introduse pe piață, față de trimestrul anterior a avut loc o scădere de 35,2%.


Însă, comparativ cu perioada similară din anul 2016, numărul ofertelor noi de închiriere din piață a fost, în ultimul trimestru din 2017 cu 30,3% mai ridicat.

Creștere constantă

În ceea ce privește chiriile solicitate la Timișoara, în ultimele luni ale anului trecut nu au fost consemnate transformări spectaculoase. Luând ca reper un apartament cu două camere de tip confort 1, construit între anii 1980 și 2000, un timișorean va trebui să dispună, în medie, de 270 de euro pe lună.

Capitala Banatului ocupă poziția a cincea într-un top al orașelor cu cele mai mari chirii, după Cluj-Napoca – 400 de euro pentru un apartament cu două camere, București – 350 de euro, Brașov – 300 de euro, Iași – 297 de euro.

Dacă ne referim la apartamentele și casele de vânzare din Timișoara, analiza realizată de Imobiliare.ro arată că cererea s-a diminuat în ultimele trei luni ale anului 2017. Astfel, în capitala Banatului a fost consemnată o scădere a apetitului pentru achiziții cu 17%.

Din punctul de vedere al preferințelor potențialilor cumpărători, locuințele vechi ocupă în continuare un loc important. 52% dintre clienții din Timișoara se arată interesați de acest tip de proprietăți. Deși ponderea ocupată de locuințele noi este minoritară, aceasta este, totuși, în creștere, de la 42% în trimestrul al treilea al anului trecut la 48% în ultimul trimestru.

În ceea ce privește oferta de apartamente și de case disponibile spre vânzare în Timișoara, aceasta este în continuă scădere. Datele pe ultimul trimestru din 2017 reflectă o tendință de scădere cu 15% față de perioada similară din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.