BAC 2018 Elev din Timiș, eliminat din proba orală la Limba Română....

BAC 2018 Elev din Timiș, eliminat din proba orală la Limba Română. Cât de experimentați sunt liceenii

0
DISTRIBUIȚI

Prima zi a examenului de Bacalaureat din acest an, care se desfășoară, în premieră, începând cu luna februarie, nu s-a terminat fără incidente în județul Timiș.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, un elev a fost eliminat, ieri, din proba orală la Limba Română, pentru că a încercat să fraudeze examenul.


Liceanul nu va mai avea voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale “examenului maturității”.

La proba orală la Limba Română s-au înscris, în total, 3.971 de candidați din județul Timiș. Ieri, 1908 candidați au fost evaluați, iar calificativele obținute sunt mari.

Astfel, 1.107 dintre liceeni au obținut calificativul “experimentat” – 58%, 528 (27%) – calificativul “avansat” și 273 (14%) – calificativul “mediu”.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației, între 12 și 13 februarie este programată proba orală la Limba Română din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, între 14 și 15 februarie are loc proba orală în limba maternă, iar în 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale.

De asemenea, în perioada 21 – 22 februarie se va desfășura proba orală într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat sunt programate la sfârșitul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.