Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, de la bugetul CJ Timiș. Cât s-a...

Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, de la bugetul CJ Timiș. Cât s-a alocat anul acesta

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mantuirii

După ce vreme de doi ani nu a mai alocat bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, Consiliul Județean Timiș a decis distribuirea unei sume de bani înspre Mitropolia Banatului, care are ca sarcină să o vireze mai departe către Patriarhia Română.


CJ Timiș va contribui, în 2018, cu 100.000 de lei pentru construcția celei mai mari biserici din România, care este în șantier încă din 2011.

Cererea privind alocarea de bani a fost făcută de consilierul județean UNPR Timiș, Titu Bojin, care a spus în plen că „solicit alocarea către Patriarhie, prin Mitropolia Banatului, către Catedrala Mântuirii Neamului a unei sume de 100.000 de lei, având în vedere că este anul centenarului. Am rugămintea către domnul președinte să vorbească cu mitropolitul pentru ca această sumă să fie trimisă pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a explicat că „a fost un amendament care a fost aprobat. Dânsul dorește direcționarea spre acea investiție. Noi am suplimentat suma alocată cultelor de la 2 milioane de lei la 2.100.000 lei, dar, conform regulamentului consiliului județean privind acordarea sumelor pentru culte și conform legii, vom acorda sumele cultelor, iar acestea vor hotărî direcționarea sumelor mai departe”. În 2015, CJ Timiș aloca alți 100.000 de lei pentru același obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.