Optimism la BC SCM Timișoara în ciuda traseului dificil din Final Eight-ul...

Optimism la BC SCM Timișoara în ciuda traseului dificil din Final Eight-ul Cupei României. ”Leii” întâlnesc Sibiul în sferturile turneului de la Sfântu Gheorghe

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara

Liga Națională de baschet masculin ia o pauză în weekend pentru turneul F8 al Cupei României. Sorții nu au fost blânzi cu BC SCM Timișoara, formație care ar putea da piept în două zile cu primele două forțe ale campionatului. Elevii lui Tudor Costescu joacă duminică împotriva celor de la CSU Sibiu iar dacă vor câștiga au mari șanse să întâlnească în semifinale puternica U-BT Cluj.

”E un turneu foarte dificil, mai ales pentru noi, datorită tragerii la sorți, dar vrem să fim acolo și să jucăm trei meciuri. Noi nu jucăm cu zi de pauză. Avem șanse, putem intâlni și locul 1… Fără zi de pauză consider că e unul dintre cele mai dificile trasee. Mergem determinați, sper să avem un prim meci bun”, a declarat Tudor Costescu. Tehnicianul ar putea avea tot lotul apt în weekend. ”La ora asta toată lumea e aptă, Ionuț Drăgușin are o accidentare minoră, a recuperat-o destul de bine.


La ora meciului va fi apt. Din exeriența mea numărul de echipe e dat de formațiile de primă ligă. Final 8 e mai solicitant, deși echipele care joacă cu o zi de pauză beneficiază de o refacere mai bună, dar poate fi cu mai multe surprize și mai atractiv”, a precizat antrenorul lui BCT.

Recent s-a speculat că ”leii” vor boicota Cupa din cauza problemelor financiare. Chiar dacă nu toate lucrurile sunt în regulă Costescu susține că echipa e concentrată 100% pentru turneul de la Sf. Gheorghe. ”Știu că se fac eforturi, nu dorim să arătăm cu degetul pe nimeni. Conducerea arată empatie și ințelegere, face totul cât de cât să se rezolve problemele. Noi suntem strict focusați sportiv. Sper să terminăm cu bine acest turneu, apoi să ne gândim la altele”, a conchis tehnicianul.

”După cum știți Cupa are particularitățile sale. Sperăm să facem un rezultat bun. Vor fi jocuri dificile, cred că avem șansa să facem lucruri bune. Va fi un meci dificil cu Sibiul, sunt o echipă bună, asta e sigur, dar am dovedit că putem să ne batem cu ei. Cred că avem o șansă mare. Ne-am pregătit bine”, a spus și căpitanul Mladen Jeremic.

În Cupă echipele sunt obligate să folosească permanent doi jucători români în teren. ”Acum văd avantaj, ne bazăm pe jucători care ar fi jucat oricum, puține se pot bucura de acest avantaj. Vedem cum va fi la Sf. Gheorghe, șansele sunt egale. Cum spunea și Jerry (n.r. Jeremic) am demonstrat că putem juca cu oricine oriunde. Depinde de forma noastră”, a concluzionat Ionuț Drăgușin.

Duminică, de la ora 17.15, BC SCM întâlnește Sibiul în sferturile competiției. Câștigătoarea va da piept în semifinale, a doua zi, cu învingătoarea partidei BCMU Pitești – U-BT Cluj. Cealaltă timișoreană, Timba, joacă sâmbătă cu Phoenix Galați, tot de la ora 17.15. Echipa care merge mai departe întâlnește apoi câștigătoarea duelului Galați – Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.