BC SCM Timișoara, aproape de o nouă surpriză în Cupă. Cu rezervele...

BC SCM Timișoara, aproape de o nouă surpriză în Cupă. Cu rezervele de energie pe terminate, ”leii” au fost eliminați greu de U-BT Cluj în semifinale

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara s-a oprit în semifinalele Cupei României, ediția 2017-18, după un nou meci pe muchie de cuțit. Spre deosebire de duelul maraton cu Sibiul, de ieri, în această seară ”leii” au cedat la limită, în timpul regulamentar, în fața favoritei U-BT Cluj-Napoca, scor 75-77. Deținătoarea trofeului va juca finala cu Oradea.

Meciul cu clujenii a stat în mare parte din timp sub semnul echilibrului. În prima parte cele două echipe nu au spart bariera a două posesii. Timișorenii au câștigat sfertul 1 cu 15-14 după ce au fost conduși cu patru puncte. În sfertul al doilea BC SCM a avut ea +4 în urma unei reușite a lui Popa Calotă. După o luptă ca de final pentru fiecare punct la pauză s-a intrat cu scor egal la pauză: 36-36.


În ciuda rezervelor de energie pe terminate bănățenii au strâns din dinți și în sfertul 3, când au fost conduși cu șapte puncte, dar au reușit să răstoarne situația, temporar. Pe finalul acestei părți Jeremic a pus puncte pe tabelă ca în cele mai bune momente ale sale la Timișoara (54-53).

Mai mult, în sfertul 4 Mijajlovic își ajută echipa să se desprindă, provocând un antisportiv. Păun face 62-56, dar avantajul e anulat rapid de la distanță de Rasic și Lapornik. U-BT trece apoi la +6. Mai erau trei minute, dar ”leii”, în ciuda stării fizice nu cedau. Finalul avea să fie abordat fără Drăgușin, expulzat pentru cinci faulturi. Câteva atacuri au dus însă lipsa prospețimii și, chiar și așa, cu 35 de secunde rămase tabela indica 74-75. Ultimele secunde au adus și eliminarea dictată ușor la Diaz. Spectatorii din arena Sepsi aveau parte din nou de suspans la meciul bănățenilor. Din păcate, când mai erau 13 secunde, Jeremic irosește o ”liberă” și Clujul a rămas cu un punct mai mult în cont. După doar o secundă Barro a fost faultat și, la rândul său, a ratat o aruncare, astfel că alb-violeții au mai avut o șansă. Una irosită însă. Nici de cadoul lui Rasic nu s-a profitat, ultima aruncare a aceluiași Jeremic nu și-a atins ținta pentru a trimite meciul la 77-77 și prelungiri.

Marcatorii lui BCT astăzi au fost: Popa Calotă (11 puncte), Drăgușin (9), Mijajlovic (2), Jeremic (15), Komatina (15), Diaz (16), Păun (2) și Burdgess (6). Coșgheterul partidei a fost Miha Lapornik, de la U-BT Cluj, cu 18 puncte marcate.

Finala Cupei României va fi așadar o ”afacere” transilvăneană între U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, meci care va avea loc mâine, de la ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.