Piesa „Blestem”, varianta „după 25 de ani”, parte din proiectul Reşiţa Rocks...

Piesa „Blestem”, varianta „după 25 de ani”, parte din proiectul Reşiţa Rocks care sprijină artiştii din Banatul Montan VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al patrulea single al proiectului Reşiţa Rocks este o nouă interpretare a piesei “Blestem”, o compoziţie a trupei reşiţene de Death Metal, Necroticism, care a activat între anii 1991-1994 şi a înregistrat albumul intitulat “Exces Morbid”. Componenţa trupei în acea perioadă era Cosmin “Sodom” Dan (voce şi chitară), Flavius “Speedy” Păun (bass), Sorin “Gringo” Grindean şi Toni Dijmărescu (chitară). De-a lungul carierei relativ scurte au reuşit, datorită stilului fără compromisuri şi al textelor în limba română, să cucerească numeroşi fani şi să atragă atenţia lui Lenţi Chiriac, care a difuzat în mai multe rânduri piesa “Blestem” în emisiunea radio, “Studio Rock”.

Pe noua versiune părţile de voce le-au revenit invitaţilor Vlad Buşcă (basist şi vocalist al trupei L.O.S.T. şi o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) şi Adrian “Molester” Dan (ex. Loudrage şi fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenţi cunoscători ai scenei.

“Aş vrea să evidenţiez faptul că o melodie veche de aproape 25 de ani, compusă în Reşiţa pe scule improvizate, dar adusă cu ajutorul tehnologiei în 2018, nu sună cu nimic mai prejos decât producţiile actuale.


Şi când auzim muzicieni români mai în vârstă spunând că altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi născut în altă ţară sau în altă decadă, să ne gândim că poate această afirmaţie conţine şi o doză de adevăr”, spune Vlad Buşcă.

“Urmăresc proiectul Reşita Rocks de la început şi mi se pare o idee deosebit de interesantă, unică aş putea spune; e de lăudat câtă pasiune şi dăruire au pus în acest proiect iniţiatorii lui, tocmai de aceea sper să aibă parte de cel puţin la fel de multă apreciere a muncii lor. În legătură cu piesa “Blestem”, sunt sigur că rezultatul final va impresiona fanii Thrash şi Death Metal autohtoni”, spune Adrian “Molester” Dan.

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul său, DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările cu trupa Bucium pe albumul “Mioriţa” sau cu Goodbye To Gravity pe albumul “Mantras Of War”.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşiţean din anii ’80-’90. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi al trupelor din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.