Blue Air anulează o cursă „din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul...

Blue Air anulează o cursă „din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Timișoara” UPDATE Reacția AIT

0
DISTRIBUIȚI

Compania Blue Air a anunțat astăzi, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, întreruperea zborurilor pe ruta Timișoara – Iași – Cluj.

„Stimați pasageri, din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara – Iași – Cluj cu efect imediat. Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 februarie 2018”, spune mesajul transmis de Blue Air.

UPDATE Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara, ne-a declarat că a aflat de decizia Blue Air de pe Facebook.


Luni, Dan Idolu intenționeză să discute cu directorul general al companiei și spune că există mari șanse ca zborurile să nu fie anulate.

„Am aflat cu surprindere de acest comunicat, căruia nu-i văd sensul și rolul, întrucât această relație de zbor care datează din octombrie 2016, pe relația Iași – Cluj și retur, a funcționat bine, din punctul nostru de vedere, cu un grad de încărcare al aeronavei de 43% spre Cluj și 58% spre și de la Iași. Zborurile au fost operate așa cum a solicitat compania. Pe această rută nu operează nicio altă companie străină și nici nu și-a manifestat interesul. Probabil că i-a deranjat, lucru care se face automat pentru toți clienții aeroportului, regulamentul intern ne obligă să emitem somații de plată. Probabil i-a deranjat această somație primită, care este una formală. Reprezentanții Blue Air nu au luat legătura cu managementul aeroportului, dacă se dorea o rezolvare a problemei, cred că era util un telefon dat. Am vorbit cu directorul general, luni vom discuta mai pe larg și cred că există șanse ca această cursă să nu fie anulată. Decizia nu a fost luată de directorul general al Blue Air”, a afirmat Dan Idolu.

Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” a mai precizat că, anul trecut, aproximativ 12.000 de persoane au zburat pe ruta Timișoara – Iași – Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.