Călin Pop, solistul de la Celelalte Cuvinte, lansează un nou album solo:...

Călin Pop, solistul de la Celelalte Cuvinte, lansează un nou album solo: „Parcul Rozelor, cu îndrăgostiții de pe bănci, m-a inspirat în textul piesei Iarbă prin păr”

0
DISTRIBUIȚI
Călin Pop lansează albumul solo Fără Filtru

După surprinzatorul „Undeva” (2014) şi reconfortantul „Ritual de iarnă” (2015), Călin Pop, compozitorul-autor de versuri, chitaristul şi solistul grupului Celelalte Cuvinte a realizat un nou material discografic despre care afirmă că ”reprezintă o părere personală, despre România, în general, o concluzie trasă, în urma evenimentelor întâmplate în jur, prin lume şi la noi în ţară, din 1990, până în prezent, lucruri şi fapte, care au durut şi dor în continuare”.

Călin Pop a reuşit să recreeze continuu, în fel şi chip, stilurile hard’n heavy şi heavy-metal, câteodată, chiar şi progressive, într-un mod original şi, nu de puţine ori, spectaculos! Iar de atunci, el şi longevivul său grup Celelalte Cuvinte îşi redescoperă, mereu, locul privilegiat în inimile fanilor, din vreo trei-patru generaţii, pe marea scenă ori în ambianţa unică a cluburilor de gen.

Formaţia Celelalte Cuvinte şi-a început cariera printr-un concert care a avut loc la Casa Studenţilor din Timişoara în data de 13 decembrie 1981.

Noul album al lui Călin Pop, „Fără filtru”este realizat sub egida Soft Records şi conţine următoarele piesele Cea mândrie, Fără filtru, Of… , Alb şi negru, Rătăcit, Când o fi, De Mai, Prizonier, Motto, Vopsit, A leprelor, Între ei, Momentum, Soarta şi Dormi, române.


Călin Pop a înregistrat vocea şi toate instrumentele, chitare, bass, blockflöte, percuţii, clape.


De asemenea este compozitorul şi autorul textelor dar şi resposabil de înregistrări, mixaj, masterizare. Au mai contribuit la realizarea acestui album:Robert Ghement (foto) şi Ioana Pârvan (grafică). Albumul poate fi achizitionat la preţul de 29,99 lei începând cu data de 16 februarie, online, de aici.

Timișoara este orașul de suflet şi cel al devenirii artistice a liderului şi membrului fondator al trupei Celelalte Cuvinte.

„În 1981, când am ajuns toţi studenţi aici, am descins la Casa Studenţilor la directorul de atunci D-l Panasiu să cerem sală de repetiție. Spre surprinderea si onoarea noastră, am și devenit trupa Casei Studenţilor. Nu i-am dezamăgit. Am luat premii doar mari la festivalurile studenţeşti şi am adus mulţi spectatori la concertele numeroase susţinute în Sala Festivă. Eram onoraţi ca şi Phoenix, exemplul demn de urmat pentru mine, fuseseră şi ei formaţia lor cândva, înaintea noastră cu destui ani.Phoenix a rămas tot timpul exemplul de urmat pentru mine. Parcul Rozelor cu îndrăgostiții de pe bănci, pe care îl străbăteam zilnic, m-a inspirat în textul meu din piesa „Iarbă prin păr „“, îşi aminteşte Călin Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.