Capitala dezbinării

Capitala dezbinării

0
DISTRIBUIȚI

Cucerirea titlului de capitală europeană a culturii de către Timișoara și multe lucruri care sunt de făcut până în 2021 te-ai fi așteptat să fie motive suficiente să adune la un loc toate energiile orașului. Teoretic. Practic, situația este departe de a fi așa.

Autoritățile nu au un plan de acțiune comună. Primarul Nicolae Robu se zbate să facă o fântână cântătoare de patru milioane de euro în Parcul Botanic, deși orașul nu are suficiente spații pentru acțiuni culturale și nici un muzeu al Revoluției, în timp ce de selectarea specialiștilor în cultură care să se ocupe de 2021 se ocupă omul său de încredere, Sanda Greblă, care, formal, este angajata Direcției Tehnice. Călin Dobra nu are, în acest moment, o soluție pentru a repune în circuit, până în 2021, Castelul Huniade din centrul Timișoarei.


Până acum, Guvernul României nu a stabilit sumele cu care va contribui la acest proiect chiar dacă și-a asumat, ca și autoritățile locale, o serie de obligații.

După laudele la adresa Asociației Timișoara 2021 pentru câștigarea titlului, acum încep să curgă acuzațiile. Sunt tot mai multe voci care acuză lipsa de dialog și de transparență. Neîncrederea combinată cu orgoliile poate avea efecte devastatoare pentru proiectul Timișoara 2021.

Proiectul rămâne în continuare un bulevard frumos luminat, dar aproape necirculat, pentru că fiecare preferă să se plimbe în continuare pe străduța sa. Oricâte declarații optimiste ar face oficialii, timișoreanul obișnuit este departe de a fi conectat la ce ar trebui să fie 2021. Pentru că se uită, în tot acest război surd dus în culise, că beneficiarul acestui proiect trebuie să fie cetățeanul obișnuit, nu vreun politician sau om de cultură, indiferent de numele sau de meritele sale de până acum.

Dacă lucrurile vor continua în acest stil, Timișoara o să ajungă doar capitala dezbinării care va continua să ofere turiștilor o imagine tristă a unui oraș prăfuit în care orgoliile și obsesiile de a avea puterea sunt atotputernice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.