Ce au declarat șefii Consiliului Județean Timiș despre situația incredibilă cu boicotul...

Ce au declarat șefii Consiliului Județean Timiș despre situația incredibilă cu boicotul bugetului de către PMP Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Cu resemnare, așa a primit vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, ordinul președintelui PMP Timiș Cornel Sămărtinean de a vota împotriva adoptării bugetului Consiliului Județean Timiș, buget la care de altfel a și muncit.

După ședința de plen în care proiectul de buget a fost votat de toți consilierii prezenți la ședință, Iliescu a explicat, pentru presa locală, că „așa cum am menționat încă de la începutul ședinței de astăzi, a plenului extraordinar, în calitate de reprezentant al PMP Timiș am dus la îndeplinire o decizie politică, solicitarea președintelui PMP Timiș, Cornel Sămărtinean. Eu o să vă rog să îl contactați, sunt absolut convinsă că o să vă dea toate motivele și explicațiile necesare. Deocamdată, sunt reprezentant al unui partid politic. În ziua în care pentru funcția de consilier județean sau pentru funcția de vicepreședinte se va susține concurs, atunci voi putea să ignor o decizie politică.


Prin urmare, astăzi am dus la îndeplinire o solicitare a președintelui organizației. Vă rog să îl întrebați pe domnul Cornel Sămărtinean, pentru că domnia sa este cel care aplică sancțiunile. Eu nu am declarat faptul că am fost obligată, repet, nu am făcut altceva decât să duc la îndeplinire o decizie a partidului din care fac parte. Sunt perfect de acord cu dumneavoastră, dar vă repet, înainte de toate, am acces la această funcție candidând de pe listele PMP Timiș, prin urmare, mai întâi de toate sunt reprezentant al acestui partid în CJ Timiș și nu am altceva de făcut decât să respect decizia partidului”. Întrebată dacă nu are de gând să demisioneze ca urmare a situației în care a fost pusă, Iliescu a mai adăugat că „vă mulțumesc frumos, vă doresc o zi bună, nu mai am de făcut nicio declarație”.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat, la rândul său, că situația creată astăzi în CJ Timiș nu este una normală și că PMP va trebui să lămurească situația rapid. „În primul rând, cred că echipa PMP ar trebui să-și clarifice situația, pentru că nu mi se pare normal să fii și în conducerea CJ, să lucrezi la acest buget și apoi să nu acorzi votul bugetului. Într-un fel, nu te votezi pe tine însuți. Sunt convins că-și vor clarifica situația. Dacă nu, vom discuta și ce înseamnă acest post de vicepreședinte, pentru că-mi doresc să fie un om care, atunci când muncește, să dea și votul pentru ce a muncit. Dacă vreți, discutăm zilele următoare la partid situația politică. E strict problema lui Cornel Sămărtinean de ce a luat această decizie, nu e problema mea. Sunt convins că-și vor clarifica situația cât mai repede”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.