Ce dezvăluie peisagiștii despre salcâmii tăiați de pe C.D. Loga. Primarul Robu...

Ce dezvăluie peisagiștii despre salcâmii tăiați de pe C.D. Loga. Primarul Robu refuză să vorbească despre ”acești indivizi”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: opiniatimisoarei.ro

Doar 28 din cei 96 de salcâmi care au fost tăiați de pe C.D Loga erau putrezi, susține filiala de Timiș a Asociației Peisagiștilor din România. Aceasta a emis un comunicat de presă prin care atenționează că gestionarea copacilor din oraș ar trebui să fie făcută în baza unui plan bine stabilit și că, spre exemplu, înainte de tăierea copacilor cu probleme ar fi putut fi plantați niște arbori maturi.

„În lipsa unor studii integrate care să justifice necesitatea acestei lucrări și care să stea la baza unei gestiuni responsabile a spațiilor verzi din municipiul Timișoara, Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest recomandă Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, cea care coordonează această lucrare, următoarele:

– Elaborarea unui studiu asupra contextului urban, care să cuprindă și următoarele puncte:
 Analiza factorilor de mediu (microclimatul local), de sol (analize pedologice) și biodiversitate, inclusiv a vegetației din proximitatea arterei de circulație etc;
 Identificarea elementelor de peisaj cultural și patrimoniu (arhitectură, patrimoniu horticol etc);
 Identificarea reglementărilor urbanistice în vigoare (inclusiv studiul profilului stradal și a fluxurilor, a zonelor de conflict pieton-biciclist-autovehicul);
 Relația cu dotările edilitare și urbane existente (iluminatul public, rețelele de canalizare, gaz și altele după caz, precum și cu indicatoarele de semnalizare rutieră);
 Identificarea viitoarelor modificări ale rețelei stradale, după caz incluse în strategiile locale;
 Evaluarea costurilor de întreținere (irigație, fertilizare, toaletare, prevenția/ combaterea bolilor și a dăunătorilor)”, transmit peisagiștii printr-un comunicat de presă.

Aceștia recomandă Direcției de Mediu și elaborarea studiilor de evaluare generală și integrată a vegetației urbane aferente municipiului Timișoara (studii de specialitate la zi, care reflectă situația reală din prezent), pentru că, susțin peisagiștii, ultima astfel de verificare a fost făcută în 2004.

Întrebat cum comentează atenționările peisagiștilor, primarul Timișoarei Nicolae Robu a fost mai mult decât laconic.


„Dacă vreți să vorbim despre altceva, nu despre acești indivizi”, a spus edilul-șef, astăzi, în cadrul conferinței săptămânale de la Primăria Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.