Cea mai mare companie de taxi din Timișoara: “Primarul Nicolae Robu devine...

Cea mai mare companie de taxi din Timișoara: “Primarul Nicolae Robu devine părtaș la activitățile ilegale desfășurate de Uber” UPDATE Reacția lui Robu

0
DISTRIBUIȚI

tudo

Cea mai mare companie de taxi din Timișoara, Tudo, ai cărei șoferi au fost implicați, săptămâna trecută, într-un adevărat scandal în trafic cu reprezentanți ai Uber, au transmis un comunicat de presă în care îl acuză pe primarul Nicolae Robu că “devine părtaș la activitățile ilegale” desfășurate de Uber.

„Primarul Nicolae Robu confundă transportul în regim de taxi cu “pirateria” și declară că șoferii Uber lucrează legal, chiar dacă nu respectă legile în vigoare. Ba mai mult, devine părtaș la activitățile ilegale desfășurate cu nerespectarea legii și le recomandă. Domnule Primar Robu, dacă minutul dvs de lucru în cadrul primăriei este prea scump și nu aveți timp să citiți legile pe care trebuie să le aplicați, rugați un consilier sa vă ajute! Poate veți înțelege și hotărârea Curții Europene de Justiție din 20 decembrie 2017, care spune foarte clar că UBER face transport de persoane, iar primaria pe care o conduceți nu l-a autorizat conform legii taximetriei, astfel încât firma pe care o recomandați face transport de persoane ilegal pe raza administrativă pentru care răspundeți, după ce ați fost ales”, transmite compania de taxi.

De asemenea, reprezentanții Tudo îi recomandă lui Nicolae Robu să ia exemplul lui Emil Boc, primarul Clujului, și îl anunță că vor organiza un miting “de mare anvergură”.

“Vă rugăm să luați exemplu domnului Boc, de la Cluj. Dacă domnul primar spune că face ce este mai bine pentru societate, îl informăm că și taximetriștii orașului Timișoara fac parte din aceeași comunitate, taximetriști care plătesc impozite mult mai mari, dețin atestat profesional, dar au si autorizație de transport în regim taxi! Ne cerem public scuze pentru vecinii care i-am deranjat în noaptea incidentului, nu ne fac cinste astfel de evenimente, însă dorim să ne facem auziți, pentru că este dreptul nostru! Dorim să transmitem că în următoarea perioadă, așteptăm avizele necesare pentru stabilirea unui meeting de mare avengură”, se mai arată în comunicatul de presă al companiei Tudo.

Vă reamintim că taximetriștii s-au bătut cu șoferi de la Uber și s-au urmărit în trafic, pe străzile Timișoarei, sâmbătă noaptea.


De asemenea, duminică a fost organizat și un protest spontan față de Uber, la care au participat aproximativ o sută de taximetriști de la compania Tudo.

UPDATE Primarul Nicolae Robu a reacționat în urma acuzațiilor făcute de taximetriști. „Eu le-am spus taximetriștilor din Timișoara că, dacă ei consideră că activitatea UBER este ilegală, trebuie să sesizeze instituțiile puterii judecătorești, nicidecum primăriei. Nu vor să înțeleagă, pentru că la ei este mai simplu să claxoneze în vecinătatea primăriei sau și-au permis chiar în vecinătatea blocului în care locuiesc eu. Cred că trebuie să înțeleagă atribuțiile fiecărei instituții. Nu suntem în comunism, primarul nu este prim-secretar să poată face orice îl taie capul. Dacă este ceva ilegal, asta nu stabilește primăria. De ce nu se adresează Tribunalului dacă au certitudinea că activitatea UBER este ilegală. Se deschide un proces, se va da o sentință și acea sentință va fi sfântă pentru toată lumea. Ei sunt cei care susțin că este ilegală activitatea. Mie nu îmi spune nimeni dintre cei abilitați să o facă că este ilegală ca să mă adresez instanțelor de judecată. Ei trebuie să se adreseze, este simplu, este elementar”, a declarat Robu, astăzi, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă Primăria Timișoara va autoriza un miting de mare amploare în Timișoara, pe care taximetriștii vor să îl facă în zilele viitoare, Robu a declarat că „nu dăm autorizații prin care să se creeze probleme orașului. O să găsim o zonă prin care vor avea dreptul să se manifeste fără să creeze neplăceri pentru zeci de mii de oameni. Pot să protesteze, este democrație, eu am autorizat protestele fără nicio reținere, indiferent la adresa cui sunt ele, dar trebuie să ne respectăm între noi. (…) Nu pe mine m-au deranjat claxoanele, au deranjat cetățenii din zonă. Eu mă refac cu somn foarte puțin. Știți foarte bine că eu dorm trei ore sau câteodată o oră sau două și mă trezesc dimineața ca și cum aș fi dormit opt”. Primarul Nicolae Robu a susținut și că nu a avut nicio discuție cu Poliția Locală sau cu Inspectoratul Județean de Poliție Timiș prin care să ceară controale la firmele de taximetrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.