Cei mai căutați angajatori. Ce pretenții au bănățenii atunci când caută un...

Cei mai căutați angajatori. Ce pretenții au bănățenii atunci când caută un loc de muncă

0
DISTRIBUIȚI

Companiile din IT&C se află în topul celor mai doriți angajatori din Banat, principalul motiv fiind salariile deloc mici.

Potrivit unei analize realizate de un portal de locuri de muncă din România, zece companii din domeniile IT&C și Inginerie se află pe primele locuri într-un top al celor mai râvniți angajatori din Banat, la fel ca-n anul precedent.

Astfel, pe prima poziție se află Continental, companie urmată de Hella, Microsoft, Nokia, Atos, Bosch, IBM, Google, Autoliv și Flex. Trei dintre aceste companii – IBM, Nokia și Autoliv, au fost incluse în top zece pentru prima dată în acest an. Principalul motiv pentru care acești angajatori sunt atât de râvniți este, în primul rând, salariul motivant, urmat de beneficiile oferite salariaților.

Și anul acesta, indiferent de domeniul de activitate ales, candidații din Banat pun pe primul loc în topul beneficiilor pe care le așteaptă de la angajatori asigurarea medicală privată.

La nivel național, situația este diferită în ceea ce privește asigurarea medicală privată. Angajatorii pun pe primul loc în topul beneficiilor oferite angajaților tichetele de masă, asigurarea medicală privată poziționându-se pe locul doi.

Criterii importante

Cea mai mare discrepanță între domeniile tehnic și Business, de exemplu, se poate observa la criteriile care țin de programul flexibil de muncă.


Astfel că, în timp ce 55% dintre candidații bănățeni din domeniul tehnic își doresc să lucreze în afara biroului, doar 36% dintre cei din domeniul Business își doresc acest lucru.

Diferențe se pot observa și în ceea ce privește flexibilitatea orelor de lucru. 70% dintre candidații domeniului tehnic consideră acest beneficiu important, în timp ce doar 55% dintre candidații business și-ar dori să aibă un program de lucru diferit de clasicul 09.00 – 18.00. În plus, și pentru angajatori, programul de lucru este un beneficiu important, aflându-se pe locul trei în top trei beneficii.

În top cinci criterii pe care le iau în considerare candidații atunci când își aleg compania preferată se plasează mediul de lucru plăcut, alături de pachetul de salarii și beneficii oferit de firma respectivă. Următoarele criterii sunt siguranța locului de muncă, posibilitățile de evoluție profesională respectiv, precum și programele de training pe care compania le oferă.

Majoritatea candidaților se informează cu privire la angajator de pe portalurile de joburi, țin cont de recomandările primite de la prieteni și colegi și de abia apoi se informează de pe site-urile companiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.