Cei mai puțini șomeri din România, în vestul țării. Topul domeniilor în...

Cei mai puțini șomeri din România, în vestul țării. Topul domeniilor în care se caută angajați

0
DISTRIBUIȚI

Potrivit unei analize realizate de un portal de locuri de muncă din România, cel mai mic număr de șomeri se află în regiunea de vest a țării. În Banat sunt 37.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu 4.000 mai puține față de anul precedent. Regiunile cu cei mai mulți șomeri sunt Sud-Muntenia – 123.000, Sud-Vest Oltenia – 86.000 și Sud-Est – 79.000.

Deși în Banat se găsesc cei mai puțini șomeri din țară, companiile din această regiune își propun să angajeze, în anul 2018, de trei ori mai mulți oameni comparativ cu anul precedent. Astfel, angajatorii din vestul țării preconizează că piața forței de muncă va fi cea mai puternică din ultimii doi ani.

Portalul de joburi a realizat și un top 10 al domeniilor în funcție de numărul locurilor de muncă în Banat.


Din acest clasament aflăm că vânzările se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de joburi în Banat, cât și la nivel național. Poziția a doua este ocupată de domeniul producție, fiind urmat de transporturi, client service, IT și inginerie.

În ceea ce privește domeniile în care-și doresc să lucreze candidații din Banat, cei mai mulți ar prefera să aibă un job în IT. Însă pe site-urile de joburi acest domeniu se află pe poziția a cincea după numărul de poziții deschise. Concurența cea mai mică se înregistrează în vânzări, care este domeniul cu cele mai multe joburi disponibile la începutul anului 2018, dar care nu se regăsește printre preferințele candidaților din Banat.

Experiență = salarii mai mari

Și așteptările candidaților din Banat diferă în funcție de domeniu și experiență, arată analiza realizată de portalul de locuri de muncă. Astfel, pentru candidații care au între 0 și 1 an experiență, se remarcă o diferență de 500 de lei în ceea ce privește așteptările salariale, aceste diferențe crescând proporțional cu nivelul de experiență. Prin urmare, un candidat cu peste cinci ani experiență din domeniul tehnic se așteaptă la un salariu de 7.000 de lei, în timp ce un candidat din domeniul business se rezumă la 4.500 lei.
Comparând cu situația la nivel național, diferențele din zona de vest între așteptările salariale în funcție de domeniile de activitate sunt chiar mai mari. Dacă la nivel național se înregistrează diferențe de până la 1.500 de lei pentru specialiștii cu peste cinci ani experiență, în Banat vorbim de diferențe de peste 2.500 de lei în aceeași situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.