Ce anunț face primarul Robu legat de ajutorul de la Guvern pentru...

Ce anunț face primarul Robu legat de ajutorul de la Guvern pentru falimentara Colterm

1
DISTRIBUIȚI

Directorul general al Colterm Emil Șerpe și directorul logistic Adrian Faur au fost la București, alături de primarul Nicolae Robu, pentru a discuta cu ministrul Economiei Dănuț Andrușcă situația financiară a companiei. Societatea locală de termoficare are datorii istorice de 120.000.000 de lei. Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile ar fi mult mai simple dacă societatea locală de termoficare ar primi un ajutor financiar de la guvern.


Colterm a solicitat 34.000.000 de lei de la guvern la finele anului 2017, însă banii nu au ajuns încă în conturile companiei. Situația financiară disperată nu a împiedicat însă conducerea Colterm să cumpere trei autotursime noi pentru directori.

„Am fost la București cu domnul Șerpe și cu domnul Faur, la Ministerul Energiei, și am discutat la zi și am avut parte de deschidere din partea domnului secretar de stat Vișan. Ca și anterior, în contactele telefonice pe care le-am avut de fiecare dată a fost un om pozitiv și doresc să îi mulțumesc pentru asta. Am avut întâlniri cu conducerea E-ON Gaz în ultima vreme și cu furnizorii de cărbune și o scoatem la capăt, chiar dacă ne-a fost foarte greu în perioada de până acum. Vom reuși să plătim obligațiile pe care le avem către furnizori astfel încât să ieșim cu bine din iarnă. Au fost sume mari, încă sunt sume mari, dar este o prioritate pentru noi să asigurăm căldura pentru cetățenii Timișoarei și apa caldă. Tocmai pentru a putea să facem asta, a fost nevoie ca în decembrie și în ianuarie să amânăm anumite plăți. Nu avem restanțe mari la plată, dar i-am obișnuit pe colaboratorii noștri să plătim la zi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Datorii de 25 milIoana euro !! Cine se face responsabil pentru aceste datorii? Massmedia sa publice situația la zi a societății și de unde provin datoriile. Vrem transparenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.