Șeful consilierilor locali PNL anunță prioritățile pentru Timișoara 2021 – sală polivalentă...

Șeful consilierilor locali PNL anunță prioritățile pentru Timișoara 2021 – sală polivalentă și stadion

0
DISTRIBUIȚI

Problemele de infrastructură ale Timișoarei sunt primele care trebuie rezolvate în perspectiva anului 2021, când orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană, crede liderul consilierilor locali PNL, Simion Moșiu. Pe de altă parte, alesul local din partea PSD, Ion Ardeal Ieremia, susține că lipsa unui muzeu al Revoluției este flagrantă, în perspectiva anului 2021. Cei doi au discutat despre aceste subiecte, precum și despre ultimele intervenții ale primarului Timișoarei Nicolae Robu în activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, la PRESSALERT LIVE.

„Este urgentă sala polivalentă, vitală, la fel ca și un stadion pentru concerte. Simplu, marile concerte se fac pe stadion. Reabilitarea Pieței Victoria este vitală, dar și reabilitarea clădirilor reprezentative de patrimoniu. Este importantă amenajarea unor trasee la Pădurea Verde, vaporașele pe toată lungimea canalului”, a declarat liderul consilierilor locali PNL, Simion Moșiu, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Un stadion cu zeci de mii de locuri ar putea reprezenta spațiul în care trupe de prestigiu precum Metallica, AC/DC sau Guns ‘n’ Roses să concerteze gratuit pentru timișoreni, după cum și-a imaginat primarul Nicolae Robu.

Regizorul Ion Ardeal Ieremia crede că altele sunt obiectivele ce ar trebui îndeplinite și care ar contribui la imaginea culturală a Timișoarei pentru anul 2021. „Anul 2021 cu Timișoara Capitală Culturală Europeană nu stă în mega concerte.


Absența unui muzeu de artă contemporană mi se pare flagrant, dar și Muzeul Banatului și Muzeul Revoluției. Poate nu s-a vorbit destul vizavi de importanță, dar e vorba de ceva foarte bine înșurubat în acest program câștigător al candidaturii Timișoarei, identitatea. Stabilirea identității și definirea structurală a unei identități. Pe această axă a stabilirii identității Muzeul Revoluției este esențial”, a opinat Ion Ardeal Ieremia, consilier local PSD.

Primarul Nicolae Robu și-a manifestat public intențiile de a aduce schimbări semnificative până și asupra modului în care funcționează Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, prin înființarea unor comisii de etică sau de coordonare. „În primul rând, au fost mai multe sesizări sau observații din partea ONG-urilor, asociațiilor de breaslă, care spuneau că nu suntem informați cu privire la foaia de parcurs a orașului spre 2021. Aveți dreptate, asociația este monitorizată de comisia europeană. Nu au fost probleme până acum, au intervenit doar de la bani. Consiliul local îi dă pe cei mai mulți, a fost un fel de consultare la nivelul consiliului, iar mai mulți oameni au vrut să fie informați cu privire la ce se întâmplă cu banii. S-a dorit gestionarea mai exactă și mai în cunoștință de cauză a fondurilor”, astfel a justificat Simion Moșiu, liderul consilierilor locali PNL, implicarea primarului Nicolae Robu în programul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Ion Ardeal Ieremia crede că este importantă limita de implicare în activitatea asociației, care trebuie conștientizată de fiecare în parte. „Asociația este un produs al localității, dincolo de forma sa, este un bun al colectivității în care s-au implicat cu toții. Domnul Robu are dreptul să își dea cu părerea, să înființeze ce comisii vrea, chiar și de plantat castraveți. Are dreptul să coaguleze persoane care văd diferit, dar asta nu înseamnă că va interfera în interiorul funcționării asociației. Faptul că s-a înființat această comisie de etică este inițiativa unor oameni de cultură, care și-au exprimat o îngrijorare legată de bunul mers al asociației”, a opinat Ion Ardeal Ieremia, invitat la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.