Creștere alarmantă a cazurilor de viroze respiratorii pneumonii în Timiș. Ce spune...

Creștere alarmantă a cazurilor de viroze respiratorii pneumonii în Timiș. Ce spune medicul Virgil Musta despre virusul gripal VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, crede că principala cauză a epidemiilor este lipsa de educație. Deși este vorba de o simplă vaccinare împotriva anumitor genuri de virusuri, există un procent în creștere al celor care se lipsesc de acest simplu serviciu medical.

„Sunt foarte multe persoane care nu se vaccinează. Societate bulversează și omul care e întreg la minte. Există o serie de influențe negative. Și acum, ne aflăm într-o perioadă în care gripa a crescut. E firesc pentru perioada anului. Virusul gripal e foarte șmecher, tot timpul găsește metode de a fenta imunitatea organismului. Cu toate acestea, lumea nu se vaccinează. Sunt cateogrii de pacienți care trebuiesc vaccinați, mai ales cei în vârstă, cu boli cronice, cu diabet, pentru că se poate transforma în altceva”, a specificat medicul Virgil Musta, invitat la PRESSALERT LIVE.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” crede că există riscul ca și cazurile de gripă în Timiș să crească.


„Lumea circulă, virusul circulă. Noi nu suntem pregătiți și ne așteptăm ca în următoarea perioadă să apară cazuri de suspiciuni, cazuri reale. Există aglomerație la spital. Nu ne confruntăm doar cu gripa, ci viroze de tot felul, sindroame febrile”, a susținut Virgil Musta, aflat în studioul HDV.

De altfe, în luna februarie, față de prima lună a anului, cazurile au fost într-o creștere alarmantă. „Dacă în prima săptămână din ianuarie au fost 1.250 de cazuri de viroze respiratorii, în prima săptămână din februarie au fost 2.300 în Timiș, s-au dublat. În cazul pneumoniilor, au fost 100, respectiv 300. Organismele sunt slăbite, timpul favorizează astfel de reacții”, a explicat medicul Virgil Musta.

Momentele care duc la îmbolnăvire sunt cele știute, precum diferențele mari de temperatura sau îmbrăcămintea necorespunzătoare vremii. „Condițiile de a omorî un virus sunt severe. Noi uităm factorul uman care contribuie la apariția acestui virus. Se declanșează când apare un dezechilibru între factorii de agresiune și cei de apărare. Apare atunci când imunitatea cedează, când sunt diferențe de temperatură între noapte și zi, când nu suntem suficient de bine îmbrăcați”, a menționat medicul Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.