Mică minune în Bănie: ACS Poli a obținut primul punct din 2018...

Mică minune în Bănie: ACS Poli a obținut primul punct din 2018 pe terenul Craiovei. Portarul Cătălin Straton a fost eroul bănățenilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a obținut primul punct din 2018 tocmai pe terenul pe care avea teoretic cele mai mici șanse să ia ceva în acest final de sezon regulat. Timișorenii au remizat pe noul ”Ion Oblemenco”, scor 1-1 (0-0), cu CSU Craiova, formație pretendentă chiar la titlu, după ce au rezistat șarjelor oltenilor. În mod surprinzător bănățenii au deschis scorul prin Andrei Enescu după o repriză în care au suferit teribil.

Trei meciuri, trei formule diferite pentru ACS Poli sub comanda noului tehnician. De această dată se părea că formația lui Leo Grozavu se pliază pe sistemul oltenilor, cu trei fundași, dar în teren de multe ori bănățenii au părut că au cinci apărători. Unele opțiuni au fost și ele interesante, precum Artean păstrat în centrul defensivei, acolo de unde abia sositul Khubutia – absent – pare intrat deja în dizgrație, dar și cu Bogdan Străuț ajuns stoper.

Pe un stadion cum Timișoara nici nu poate visa în acest moment și pe două treimi plin CSU era de așteptat să zburde. Prima ocazie serioasă la poarta lui Straton a apărut în minutul 25, când Mitriță, lansat de Băluță, a trimis din lateral stânga. Portarul timișorean s-a opus, la fel cum avea să o facă și asediului din următoarele minute. Când Băluță (min. 27), Dimitrov (28) și Bancu (29) au avut ocazia să deschidă scorul, tot din interiorul careului. Cătălin Straton a respins în minutul 36 și șutul lui Mitriță, care nu părea să cadreze poarta. Finalul de repriză a fost tensionat. În ciuda dominării, agresivitatea oltenilor putea duce în minutul 43 la eliminarea lui Bancu, dar intrarea sa cu talpa pe gamba lui Vașvari s-a lăsat doar cu un cartonaș galben pentru primul.


Fără curaj, timișorenii au avut doar vreo două contraatacuri periculoase, la care însă Popovici nu și-a folosit viteza cum trebuie.

Reușite spectaculoase

Cu puțin noroc, în minutul 50, centrarea nereușită a lui Haruț e agățată de Enescu iar probabil cel mai bun transfer al timișorenilor din iarnă oferă o surpriză. Șutează cu stângul din afara careului fără speranțe pentru Mitrovic: bară-gol și 0-1! La nici două minute distanță craiovenii oferă o replică, dar Straton rămânea imbatabil în urma șutului lui Bic. Peste alte două minute Băluță trimite peste poartă din centrul careului. La o fază la care Straton era lângă bara de unde s-a centrat. Minutul 57 aduce însă un nou gol superb, dar de această dată în favoarea gazdelor. Dimitrov fiind autorul unui șut de la distanță pe care Straton nu l-a mai putut opri.

Elevii lui Leo Grozavu au reușit în continuare să tempereze, cât de cât, avântul alb-albaștrilor dar și cu costul renunțării aproape totale la intenția de a ataca. Următoarea ocazie importantă a celor de la CSU a venit cu un sfert de oră înainte de final, când în urma unei faze fixe Băluță a trimis cu capul puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui ACS Poli. Peste patru minute e rândul lui Mitriță să amenințe dintr-o ”liberă” dictată puțin din afara careului. Deși se afla aproape de linia de fund, olteanul a ochit bara din dreapta lui Straton. Acesta a fost erou și cu două minute înainte de final, când s-a opus cu greu șutului puternic trimis de nou intratul Burlacu. Chiar dacă uneori au exagerat cu tragerile de timp, oaspeții și-au atins astăzi obiectivul.

În urma acestui rezultat ACS Poli obține primul punct sub comanda lui Leo Grozavu și acumulează în total 27 de puncte în 26 de jocuri. Ceea ce înseamnă că timișorenii vor începe cu 14 puncte play out-ul. Rămâne de văzut poziția din clasament după derby-ul ilfovean dintre Concordia și Voluntari, una dintre ele va fi și următoarea adversară a lui ACS Poli. Punctele pierdute de Craiova au costat-o pe aceasta devansarea FCSB-ului în clasament.

CS U Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic (46 Tiago Ferreira), Briceag – Dimitrov, Bic, Zlatinski, Bancu – Gustavo (65 Burlacu), A. Băluță, Mitriță. Pe bancă: Calancea – Screciu, D. Glavina, Bărbuț. Antrenor: Devis Mangia.

ACS Poli Timișoara: Straton – Ciucur, B. Străuț, Artean (cpt.), Melinte, Maxi Oliva – Velcotă (46 Haruț), Vașvari, Enescu, Popovici (90 Șeroni) –  Drăghici (62 Croitoru). Pe bancă: Curileac – Carabela, Bîrnoi, Ciaccheri. Antrenor: Leo Grozavu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.