Cum acționau membrii unei rețele din ”mafia fierului vechi”, din vestul țării...

Cum acționau membrii unei rețele din ”mafia fierului vechi”, din vestul țării până la București. Cât este prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI

O rețea de evazioniști care făceau afaceri ilegale cu fier vechi a fost destructurată în aceste zile de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Arad, în urma unor percheziții în 17 județe. Ieri, trei suspecți reținuți în urma audierilor, ajunși în fața judecătorilor  Tribunalului Arad, au fost puși sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru evaziune fiscal în formă continuată și complicitate la această infracțiune.


În plus, instanța a stability că cei trei nu au voie să comunice cu ceilalți suspecți din dosar, scrie aradon.ro.

Procurorii care au făcut investigații în acest caz au descoperit că, în perioada 2010 – 2017, rețeaua funcționa după reguli bine stabilite. Gabor Gabor, bărbatul cercetat pentru evaziune fiscal în formă continuată, era capul întregii operațiuni. Acesta era administratorul unei firme cu sediul în Arad, în contabilitatea căreia erau înregistrate facturi pentru achiziții de fier vechi, de la societăți ”fantomă”, cu sedii în Timiş, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Giurgiu, Argeş, Galaţi, Iaşi, Ilfov și București. În realitate, membrii rețelei cumpărau fier vechi ”la negru”, de la persoane fizice.

În plus, alți membri ai organizației administrau sau controlau alte ”societăţi comerciale implicate în achiziţiile fictive de deşeuri de fier vechi de la aceleaşi societăţi înregistrate ca şi furnizori ai celei dintâi, iar celălalt, de profesie contabil, jucând un rol important în retragerea sumelor de bani transferate în conturile ipoteticilor ”furnizori” şi în returnarea lor către prima societate”, se arată în rechizitoriul citat de aradon.ro.

Prejudiciul estimate se ridică la două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.