Cum explică șeful PMP Timiș decizia de a boicota votul bugetului în...

Cum explică șeful PMP Timiș decizia de a boicota votul bugetului în Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Lipsa de comunicare din cadrul alianței PMP-PSD-ALDE de la conducerea CJ Timiș și faptul că bugetul județului Timiș pe anul 2018 este unul social, în proporție de 70% – acestea sunt motivele invocate de conducerea PMP Timiș pentru care a decis ca vicepreședintele CJ Timiș Roxana Iliescu să voteze împotriva bugetului pe anul în curs. Liderul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, a lămurit astăzi situația în cadrul unei conferințe de presă.

„Deci ieri nu am avut decât un singur consilier, unul, din păcate, am aflat aseară târziu că este în concediu medical, a fost bolnav. Un singur consilier a votat cum la un moment dat a fost decizia politică a partidului. Nu a fost decizia lui Cornel Sămărtinean. Colegii mei sunt prezenți aici de față și pot să confirme acest lucru, a fost o decizie care are la bază un fond foarte serios, o decizie acceptată și aprobată de conducerea centrală de la București, deci în consecință sigur că mesajul care a apărut ieri în presă cum că Sămărtinean vrea să ia decizii singur sau ordonă cum să voteze unii sau alții este cu totul și cu totul fals.(…) Revenind la fondul problemei, PMP are un protocol de colaborare cu PSD, dar este o formațiune politică de centru-dreapta, de sine stătătoare și din ce în ce mai mult trebuie să fie o formațiune cu program propriu, cu punct de vedere propriu și cu dorința ca tot ceea ce înseamnă doctrina PMP să fie implementată în administrație, acolo unde sub diverse forme partidul își desfășoară activitatea.


PMP a votat împotrivă fiindcă consideră acest buget pe care PSD l-a adus în discuție un buget prost, un buget care nu poate fi votat de PMP nici pe componentele bugetului, nici pe intergritatea lui”, a declarat Sămărtinean.

Întrebat de ce reprezentantul PMP în CJ Timiș nu a negociat pentru susținerea proiectelor PMP, Cornel Sămărtinean a explicat că „sigur, aveți dreptate cu reprezentanții acolo unde sunt și implicați activ în actul decizional. Ei iau la cunoștință sau sunt implicați într-o oarecare măsură în deciziile care se iau în general și peste tot în lumea asta normală în momentul în care partidele politice compun un for decizional, există decizii politice, nu numai administrative. Există, înaintea oricăror decizii importante, discuții între forțele politice care fiecare vine cu un plan al lui. Nu aveau cum să discute cu doamna Iliescu, că partidul este aici. Doamna Iliescu este o componentă a acestui partid, nu poate să discute în numele acestui partid, decât cu partidul lângă ea și poate e și o lipsă de comunicare. În mod normal nu putea, nu avea calitatea să facă acest lucru. Noi avem cu PSD un protocol de colaborare, nu avem o alianță. Sigur că el există în continuare așa cum există cu bunele și cu relele lui și nu avem niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Noi ne asumăm responsabilitatea ca partid politic de sine stătător, să încercăm să impunem partidele noastre politice. Nu se pune problema de așa ceva. Noi, Mișcarea Populară, ne dorim să fim parteneri serioși și activi în protocolul pe care îl avem în consiliul județean”.

Președintele CJ Timiș Călin Dobra a reacționat, la rândul său, la acuzațiile PMP Timiș, declarând pentru PRESSALERT.ro că „eu consider că atât timp cât anumite partide politice au reprezentanți în funcții de conducere, cred că acel reprezentant este cel mai bun liant de comunicare din punct de vedere politico-administrativ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.