Dan Idolu dă vina pe taximetriști pentru problemele cu parcarea de la...

Dan Idolu dă vina pe taximetriști pentru problemele cu parcarea de la Aeroportul Internațional Timișoara. Ce se va schimba la aerogară VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Blue Air a renunțat la singura cursă pe care o avea pe Aeroportul Internațional Timișoara, în timp ce Ryanair, o altă companie aeriană low cost, a luat decizia de a-și închide baza de la Timișoara. Deși infrastructura aeroportului nu a fost dezvoltată în trecutul recent, directorul Dan Idolu spune că nu este o chestiune prioritară.

„Companiile sunt mulțumite de infrastructură, nimeni nu a zis nimic rău din punct de vedere operațional. Nu trebuie un aeroport luxos, pentru că nu ne permitem, înseamnă tarife mai mari luate companiilor. A doua categorie sunt pasagerii, iar ei nu vin pentru o aerogară mare, eu vor să zboare, există companii low cost, au nevoie de destinații”, a ținut directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, să lămurească situația, la emisiunea PRESSALERT LIVE de aseară.

Cele mai mari acuze au fost aduse referitor la parcarea aeroportului, despre care Dan Idolu crede că problemele nu țin de numărul locurilor de staționare. Cei deranjați, a spus invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE, sunt cei care „nu mai pot să facă abuzurile pe care le făceau înainte”.


Directorul Aeroportului Timișoara îi consideră pe o parte a contestatarilor dept „agresivi verbal”. „Au încercat să fie și fizic. Nu este posibil să invoci bunul simț pe care ar trebui să-l aibă. Unii deranjează fluxul. Sunt mai ales din zona taximetriei, dar nu numai. Sunt oameni care vin frecvent și încearcă să păcălească. Înainte erau 20 de minute gratuit, iar acum am văzut că, pentru a sta mai mult, intrau în parcare, luau bilet, iar dacă nu venea avionul sau nu prindeau pasager, ieșeau în limita termenului de gratuitate, făceau sensul giratoriu și intrau din nou. Erau oameni mai ales din zona taximetriei, alții de la societățile de rent-a-car, care mergeau astfel încât bucla de la bariera de ieșire să nu permită lăsarea barierei. Tot felul de trucuri”, crede Dan Idolu, directorul aeroportului.

După terminarea lucrărilor de reamenajare, șoferii vor putea să lase călătorii înaintea barierei, nemaifiind obligați să intre în parcarea aeroportului. „Pentru cei care vor să vină să lase pe cineva și să plece, cu noul flux de parcare este creată o bandă de circulație, în care lași, ai plecat. S-a construit și un peron cu trotuar”, a dezvăluit invitatul PRESSALERT LIVE.

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara a dat garanții că până la mijlocul anului 2019 va fi lărgit terminalul se sosiri curse externe. „Avem suprapuneri la zboruri. Având o singură bandă de bagaje, se produceau aglomerații. Investiția pentru această aerogară va fi finanțată cu 50% din bani europeni, iar cealaltă jumătate cu bani din veniturile proprii, ale aeroportului. Va fi începută cât se poate de repede. Dăm drumul la procedura de achiziții, timp în care vom lucra la finalizarea cererii de finanțare și până la 30 iunie 2019 nu ne gândim să nu fie gata”, a declarat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.