Șoc pentru sportul timișorean: stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea fi închis din...

Șoc pentru sportul timișorean: stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea fi închis din vară. Ce spune șeful CJ Timiș despre situația arenei

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Intrată într-o stare avansată de degradare arena ”Dan Păltinișanu” ar putea fi închisă de proprietarul ei, Consiliul Județean Timiș, la vară. Anunțul a fost făcut de Călin Dobra, șeful instituției. Acesta spune că nu dorește să riște siguranța spectatorilor și se impune cât mai rapid construcția unui stadion modern căci renovarea celui existent nu se rentează.

Decizia are la bază un studiu realizat la finele anului trecut care a relevat problemele majore ale arenei. Încă de atunci au existat discuții aprinse pe această temă la CJ Timiș. Deocamdată e doar un scenariu posibil făcut public de Călin Dobra în cadrul unei emisiuni difuzate de Digi 24 Timișoara. Pe actuala arenă se dispută jocurile de acasă ale lui ACS Poli, dar și cele mai importante partide ale celor de la ASU Poli, Ripensia și Timișoara Saracens (rugby).

„Avem o situație extraordinar de delicată, ținând cont de starea de degradare a tribunelor în mod special.


Cred că decizia cea mai corectă e cea de închidere a stadionului și de a găsi cât mai repede o sursă de finanțare și construcție a unui nou stadion modern”, a declarat Călin Dobra pentru PRESSALERT.ro.

Deocamdată decizia nu e „ca și luată”, în această privință ar urma să fie consultați și experții care au observat marile probleme ale arenei (precum fisurile din tribuna a doua sau starea scărilor de acces). „Nu pot să spun 100%, vom vedea cu specialiștii, când vom discuta concret, decizia pe care o să o luăm… Aparține și specialiștilor după ce am stat cu ei și am analizat expertiza care în această direcție ne îndrumă. Ca și proprietar trebuie să luăm toate măsurile de siguranță…”, ne-a mai spus Dobra. „Nu cred și nu văd de ce ar presupune vot. Și dacă ar fi nu văd cine și-ar asuma, după cum se vede și cu ochiul liber starea de degradare a tribunelor”, a mai spus președintele CJ Timiș referitor la o hotărâre definitivă.

În luna decembrie acesta spunea că nu se pune problema dărâmării vechiului stadion atâta timp cât nu există planuri făcute pentru o nouă arenă. „Cel mai important ar fi să facem front comun cu toții, să punem umărul să construim un stadion nou, modern”, a precizat acum Călin Dobra. Totodată șeful CJT exclude posibilitatea ca arena să treacă la Primărie: „Să facă ce? Să fim serioși, fiecare să-și gestioneze patrimoniul. Primăria are de terminat sala de 3.000 de locuri, au alte investiții”.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a intrat treptat într-o stare evidentă de degradare. Valul de pământ pe care a fost construit a început să cedeze, fără a mai fi consolidat. La ultimele două jocuri de campionat ale lui ACS Poli aproximativ un sfert din arenă, peluza sudică (foto) și două sectoare de la tribuna a doua, au fost închise. Dacă ”Marele oval” se închide practic fotbal de Liga I sau rugby european de înaltă ținută va putea fi văzut de timișoreni doar în alte orașe până la construcția unei noi arene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.