Deputat PSD de Timiș: „DNA a făcut mai multe lucruri bune în...

Deputat PSD de Timiș: „DNA a făcut mai multe lucruri bune în această țară”. Ce spune Alfred Simonis despre congresul extraordinar al partidului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Cel mai fierbinte subiect al săptămânii a fost abordat și la emisiunea PRESSALERT LIVE din această seară, în studioul HDV fiind prezent deputatul de Timiș Alfred Simonis.

În contrast cu mulți dintre colegii săi din PSD, Simonis a avut cuvinte de laudă pentru Direcția Națională Anticorupție. „În general evit să comentez decizii ale justiției, situații, și încerc să nu reacționez la cald. Toată lumea are dreptul la prezumția de nevinovăție, care se pare că nu prea funcționează în România. Din pucntul meu de vedere, dacă se spune că politicienii n-ar trebui să beneficieze de ea, ar trebui ca la fel să fie și cu procurorii. Când apar elemente concrete, ar trebui să aibă parte de același regim. Îl felicit pe ministrul Justiției pentru că nu a luat o decizie la cald cu privire la Laura Codruța Kovesi”, a spus deputatul de Timiș.

Acesta a amintit de faptul că șeful Poliției Române a fost demis în urma scandalului polițistului pedofil de acum o lună și jumătate. „În general, șefii de instituții răspund pentru subordonații lor. E o situație delicată, DNA a făcut multe lucruri bune în această țară.


Eu, ca tânăr politician, am văzut o schimbare a modului în care acționează politicienii, acesta este un bine pe care l-a făcut DNA. Ar fi păcat ca acum să primească această etichetă de falisificatori de probe, nu cred că ar fi corect. Nu pot să zic dacă ar fi bine să fie demisă. Dacă vine cineva care va face mai multe rele? Oricum, aceste acuzații nu fac bine instituției. Nu cred că o instituție stă într-un singur om. Indiferent ce propune ministrul Justiției, revocarea e la domnul Iohannis, el ia decizia”, a declarat Alfred Simonis.

„Cert este că dacă un procuror sau mai mulți ar fi falsificat probe, imediat acele dosare ar trebui rejduecate, iar acei procurori să plătească, toți cred că suntem de acord cu asta”, a concluzionat Simonis.

Deputatul de Timiș, (re)pus recent în funcția de vice-lider al grupului PSD din Camera Deputaților, nu vede nimic suspect în convocarea unui congres extraordinar al partidului în martie, înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe în procesul liderului social-democrat. „Nu văd o problemă faptul că a fost convocat congres. Aproape toate congresele partidelor din România au fost extraordinare în ultimii ani, pentru că aproape în fiecare an am avut alegeri. Până în urmă cu câteva luni, toată lumea acuza PSD și pe Liviu Dragnea că nu organiza congres, să-și depună mandatul și să candideze pentru conducere. Acum că se face congres, iar nu-i bine. Congresul a fost convocat de partid, nu de Liviu Dragnea”, a spus deputatul.

„Poziția de președinte al PSD n-a împiedicat pe nimeni, până acum, să-l urmărească penal sau să-l condamne pe Liviu Dragnea. Această funcție nu are relevanță în această privință. Instanțele pot amâna decizia chiar și cu doi ani, ce facem, nu facem congres doi ani? Nu se reconfirmă Liviu Dragnea, ci candidează pentru un nou mandat, dacă se hotărăște că va candida”, a mai spus Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.