Deputat din Banat, acuzat că și-a transferat în propriul cont contribuțiile sociale...

Deputat din Banat, acuzat că și-a transferat în propriul cont contribuțiile sociale ale angajaților

0
DISTRIBUIȚI

Scandal de proporții în cadrul Uniunii Bulgarilor Banat, filiala Timiș. Deputatul Petronela Csokany, fost consilier local, este acuzat de colegii de partid că în loc să achite contribuțiile sociale ale angajaților și-a transferat banii în conturi, pe vremea când era contabil al partidului. Operațiunile ilegale ar fi durat nu mai puțin de 10 ani și au fost descoperite în urma unei verificări făcute de ANAF. Astăzi UBBR Timiș a emis un comunicat de presă prin care o acuză pe Csokany de o serie de fapte grave.

„În perioada 01.04.2013 și 26.08.2017 inclusiv în perioada în care raporturile de serviciu cu U.B.B.-R. au fost suspendate adică 09.01.2017 – 26.08.2017, au fost efectuate un număr de 130 tranzacții bancare reprezentând transfer de bani în contul D-NEI CSOKANY PETRONELA-MIHAELA,cu titlu de ”decont”, sumă totală astfel transferată din contul U.B.B.-R.


în conturile D-NEI CSOKANY PETRONELA-MIHAELA, fiind de 980.243 lei. Aceste sume virate în contul D-NEI CSOKANY PETRONELA-MIHAELA, au fost considerate plăti de natură salarială și au fost calculate impozite și contribuții sociale în sumă totală de 681.537 lei. U.B.B.-R. trebuia să retină, să declare și să plătească la bugetul statului și la bugetul asigurărilor sociale impozitul pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale stabilite prin estimare la sumă totală de 3.965.383 lei (2.233.380 lei taxe și contribuții angajați și 1.732.003 lei contribuții angajator). Organele de inspecție fiscală au solicitat extrase CF și alte documente relevante privind toate clădirile aflate în proprietatea U.B.B R, atât din județul Timiș cât și din județul Arad, în vederea punerii acestora sub sechestru”, susțin cei de la UBBR.

Datoriile totale ale partidului se ridică la 852.000 de euro. „Gestionarea efectivă a numerarului l-a făcut întotdeauna contabilul şef, Petronela-Mihaela Csokany. Sumele de bani retrase sub forma de numerar de la bancă au ajuns întotdeauna la Petronela-Mihaela Csokany, fiind gestionate exclusiv de către aceasta”, spune Nicolae Marcov, președintele interimar al UBB-R.

Același lucru este scris și în procesul verbal întocmit de ANAF: „Persoana răspunzătoare pentru perioada cuprinsă între 28.02.2008 şi până în prezent este contabilul șef al UBB-R, d-na Csokany Petronela-Mihaela”.

UBB-R a luat și amendă, dar a fost întocmită și plângere penală „pentru posibile fapte prevăzute de Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.