Deputatul Matei Suciu despre contestatarii legilor date de guvernul PSD-ALDE: „Cor de...

Deputatul Matei Suciu despre contestatarii legilor date de guvernul PSD-ALDE: „Cor de bocitoare”. Cum îl apără pe Liviu Dragnea VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

De la instalarea coaliției PSD-ALDE la conducerea Guvernului României, țara a fost într-un clocot continuu. Partidul condus cu pumn de fier de baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, a intrat în istorie după ce și-a dat jos două guverne, iar acum a ajuns la versiunea a treia, cea în care, pe funcția de prim-ministru, este Viorica Dăncilă, prima femeie în acest rol în istoria României.

Așa numita „revoluție fiscală” a scandalizat zeci de mii de oameni, iar declarația 600 a fost contestată în totalitate. Totuși, deputatul PSD de Timiș, Matei Suciu, vede lucrurile dintr-un unghi total diferit și cataloghează cea mai mare parte a presei din România drept „cor de bocitoare”. „Corul de bocitoare dezinformează. Dacă au scăzut salariile pentru un procent de 3%, pentru restul de 97% au crescut. Cei 3% aveau salarii nefirești de mari. Noi am dat o lege a salarizării unitare, în care este răsplătită prestația în funcție de muncă, de competențe”, a declarat Matei Suciu, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE. În ceea ce privește declarația 600, deputatul PSD a întrebat retoric: „de ce credeți că e un dezastru? E o coală de hârtie ce trebuie completată. Este inutilă, poate. Că nu-i 600, că-i 200, tot se completează. A fost un exces de zel”.

Matei Suciu i-a luat apărarea șefului său de partid, Liviu Dragnea, iar „scutul” folosit a fost cel clasic și așteptat, scorul de la alegerile din vara anului 2016. „Cel mai bun scor obținut. Poate i se pot imputa multe dintre acuzele ce se adresează în media. Nu putem uita, însă, unde a adus partidul, ajutat și de programul de guvernare, și de numărul mare de militanți”, a specificat deputatul PSD de Timiș. Matei Suciu a fost singurul reprezentant al filialei județene a PSD care a susținut demiterea lui Sorin Grindeanu din funcția de premier.


„Toată lumea a spus că Sorin Grindeanu a fost dat jos pentru că nu și-a dus programul de guvernare. Una este să poți guverna, alta să guvernezi pe o direcție bună, dar într-un ritm lent. Pe Tudose nu știu de ce l-au dat jos. A fost decizia CEx-ului, eu nu fac parte din el. Până la urmă, care este diferența dintre Tudose și Dăncilă? Este tot un membru din partea PSD. Liviu Dragnea conduce partidul datorită faptului că este președinte. Guvernul este condus de întreg partidul”, nu s-a sfiit Matei Suciu să recunoască.

Toate deciziile despre care se spune că sunt luate din umbră de Liviu Dragnea ca șef al partidului de guvernământ au fost văzute drept firești de Matei Suciu, invitat în studioul HDV. „Ecaterina Andronescu a fost schimbată pentru că se merge pe propunerea partidului. S-a apreciat că Liviu Pop e mai ancorat în actualitate decât Andronescu, este mai prezent, mai actual. Este mai aproape de ultimele modificări în ceea ce înseamnă legislația din domeniul învățământului și reformă”, a susținut Matei Suciu despre numirea în funcția de ministru al Învățământului a unei persoane care ține prima pagină a site-urilor de știri prin greșelile de exprimare și gramaticale.

Realitatea, crede Matei Suciu, este alta decât cea în care zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, iar grefierii și cadrele didactice amenință să protesteze. „Pensionarii numără cu 15% mai mulți bani, salariații din învățământ au mai mulți bani, cei care au intrat în armată intră în normalitate, nu mai au acele solde mizere. Salariul minim l-am majorat. S-au scos 102 taxe, care erau și nu mai sunt”, a opinat Matei Suciu, invitat la PRESSALERT LIVE.

Angajații cu jumătate de normă au fost și ei afectați de modificările legislative produse de guvern, însă deputatul PSD invitat la PRESSALERT LIVE susține că, de fapt, se dorește combaterea unui șiretlic al angajatorilor. „Este o măsură dată la disperare. Era un fenomen faptul că persoane care lucrau 8 ore, erau înregistrate cu două ore de angajatorii lor. După emiterea hotărârii, 128.000 de persoane s-au încadrat cu normă întreagă, dintre cei care aveau fracție de normă. Scopul era eradicarea fenomenului. Pentru bugetul României este nesemnificativ, dar fenomenul trebuie înlăturat”, a menționat Matei Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Doua intrebari, in logica textului: – care este munca prestata de senatorul Suciu pentru județul Timis? – care sunt competentele senatorului Suciu de la OSD? …sa vedem dacă își justifica salariul și sa înțelegem CV-ul care l-a dus, pe baza competentelor, in Parlamentul României!

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2018/02/deputatul-matei-suciu-despre-contestatarii-legilor-date-de-guvernul-psd-alde-cor-de-bocitoare-cum-il-apara-pe-liviu-dragnea-video/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.