Deputatul PSD Alfred Simonis: „E o rușine pentru Timișoara că-l are pe...

Deputatul PSD Alfred Simonis: „E o rușine pentru Timișoara că-l are pe Nicolae Robu primar”. Cine ar putea fi candidații social-democrați la alegerile locale VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Trecut de la Consiliul Local Timișoara în Camera Deputaților după cele mai recente alegeri parlamentare, Alfred Simonis nu a pierdut pulsul evenimentelor din administrația locală și a lansat noi atacuri la adresa primarului Timișoarei Nicolae Robu.

Deputatul a vorbit, aseară, în emisiunea PRESSALERT LIVE despre demiterea lui Nicu Bitea din funcția de director adjunct al Societății Publice de Transport din Timișoara, fiind de părere că Nicolae Robu simte nevoia să pună control politic pe fiecare instituție și concluzionând că „e o rușine pentru Timișoara că-l are pe Nicolae Robu primar, mai ales prin prestația sa publică. Acest om n-a înțeles nimic din cei 28 de ani de democarație din România, nu are nimic în comun cu transparența. Conduce cu mână forte, într-un stil autoritar, cred că vreun dictator din vremuri de altă dată ar fi invidios”.

„Avem în Timișoara situații de Caracal, de cascadorii râsului. Societatea de transport se ocupă de iluminatul public, societatea de construcții face managementul traficului, societatea de termoficare face renovări de școli, totul este întors. Scopul final este acela de a stoarce bani către firmele de partid. E mult mai ușor, fiind concesionate aceste servicii, să dai lucrări prin încredințare directă”, a mai spus pesedistul.

Acesta a răspuns și la „înțepătura” primarului care a propus o asociere între primărie și Consiliul Județean Timiș pentru construcția unei parcări, edilul-șef spunând că CJT nu are „vocația” de a realiza obiective de mare anvergură.


„Îl aștept pe domnul Robu să construiască măcar o parcare cu un etaj, nu cu 10 etaje până la finalul acestui al doilea și ultim mandat, estimez eu. N-a făcut niciun loc de parcare, și nu mă refer aici la cele desenate pe asfalt sau la niște borduri mutate. El nu e în stare să termine o sală de 3.000 de locuri, dar ne amenință cu una de 10.000. N-avem asfalt pe toate străzile din Timișoara, n-avem canalizare, dar face metrou? Sunt cinci, șase milioane de euro cheltuite în fiecare an pe studii de fezabilitate, iar mai bine de jumătate dintre ele nu sunt niciodată folosite. Nicolae Robu n-a reușit să ducă niciun proiect cap-coadă fără probleme, de la scris, depus, la implementat, finalizat”, este de părere Alfred Simonis.

Până la următoarele alegeri locale mai sunt peste doi ani, însă deputatul nu s-a sfiit să vorbească despre potențialii contracandidați pentru Nicolae Robu. „Există cinci, șase oameni pe care PSD îi poate propune drept candidați pentru funcția de primar al Timișoarei. Marius Craina este unul dintre ei, domnul Bârsășteanu, Mihai Ritivoiu. Dincolo de votul politic, la alegerile locale oamenii votează în primul rând omul, și cred că timișorenii simt nevoia de schimbare, nevoia unui alt tip de administrație în Timișoara, de aducerea unor profesioniști în diferite domenii, nu a unui singur om care hotărăște tot. Nu cred că va fi atât de important partidul din care vine un candidat foarte bun, va fi important omul și programul. Vă îndemn să avem puțină răbdare, iar în viitorul relativ apropiat vom avea și nume, și date și propuneri”, a spus Simonis.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.