Dosarul profesorului acuzat că hărțuia sexual eleve minore a fost clasat. Cum...

Dosarul profesorului acuzat că hărțuia sexual eleve minore a fost clasat. Cum motivează anchetatorii

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii au clasat dosarul în care profesorul Ion Deliu, de la Şcoala Generală „Anişoara Odeanu“ din Lugoj, a fost cercetat pentru hărţuirea sexuală a unei eleve de clasa a VIII-a, transmite lugojeanul.ro.

Vă reamintim că, în februarie 2016, tatăl unei eleve a dus la poliție o înregistrare în care profesorul îi propunea minorei să își înceapă viața sexuală cu el.

Profesorul a fost suspendat și audiat de oamenii legii, iar între timp mai multe acuzații au început să apară.

Cu toate acestea, oamenii legii au închis acum dosarul, motivând că în înregistrare profesorul Deliu nu i-a spus destul de explicit elevei despre intenţiile sale sexuale.

„Din înregistrarea audio nu rezultă însă în mod explicit o solicitare a inculpatului Deliu Ion către persoana vătămată în scopul de a obţine favoruri de natură sexuală, deşi discuţia este nepotrivită având în vedere că persoana care se adresează minorului este un adult şi mai mult decât atât un cadru didactic, respectiv chiar profesorul fetei”, este concluzia procurorilor care au dispus clasarea cauzei, conform sursei citate.

Părinţii şi profesorii şcolii, de unde Deliu a fost dat afară în urmă cu doi ani, se tem acum că acesta se va întoarce la catedră.


„Nu-l împiedică nimic să revină în Învăţământ. Cu această clasare a dosarului, mai rămâne doar decizia Consiliului de Administraţie care i-a desfăcut contractul de muncă. Acum poate oricând să se angajeze la orice şcoală din ţară, chiar şi aici”, a spus sub protecţia anonimatului, pentru lugojeanul.ro, unul dintre foştii colegi ai profesorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.