Dubioza Kolektiv: „Concertele sunt ca femeile, mereu îţi aduci aminte de prima...

Dubioza Kolektiv: „Concertele sunt ca femeile, mereu îţi aduci aminte de prima şi de ultima, iar Timişoara a fost primul nostru concert din România“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Dubioza Kolektiv a lansat primul documentar din istoria trupei

Dubioza Kolektiv, „nebunii“ balcanici care au avut parte de câteva concerte de mare succes în Timişoara în ultimii ani, au lansat primul documentar din istoria trupei, ‘Film for Kids and Adults’, în cadrul căruia membrii îndrăgitei formaţii din Bosnia dezvăluie o serie de amănunte interesante despre realizarea celui mai nou material discografic al trupei şi cum s-a născut amestecul de stiluri muzicale care i-a făcut celebri în întreaga lume. „Toată lumea crede că naşterea unui album este un proces romantic în care muzele îţi şoptesc la ureche o inspirație dulce din care apar noile melodii, dar adevărul este un pic diferit…“, spune „creierul“ trupei Brano Jakubovic, în deschiderea documentarului Dubioza Kolektiv.

Numiţi „cei mai zgomotoşi, dar şi cei mai creativi critici ai societăţii contemporane balcanice”, Dubioza Kolektiv au cucerit România urcând treptat printre preferaţii publicului autohton. Muzica lor, recunoscută ca o adevărată „voce” a Bosniei, a atras deja atenţia unor canale media de renume ca BBC şi Time Magazine. Atât soundul lor plin de forţă, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngăadirii libertăţii personale dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei.


De-a lungul anilor, trupa a susţinut o serie de concerte în România şi a urcat de mai multe ori pe scenă şi în Timişoara.

„Concertele sunt ca femeile, mereu îţi aduci aminte de prima şi de ultima, iar Timişoara a fost primul nostru concert din România şi prima experienţă în faţa publicului romăn. Prima noastră cântare a fost la IRAF – International Romani Art Festival în 2010, iar ultima, anul trecut, la Revolution Festival unde am avut oportunitatea să împărţim scena cu MC Bean – Subcarpaţi şi să cântăm o piesă împreună. În toţi aceşti ani am cântat în diferite locaţii, festivaluri şi cluburi, pe scene mici şi mari, în diferite condiţii de vreme, iar reacţia oamenilor a fost mereu super tare şi asta pentru că românii sunt foarte pasionaţi de muzică. Pentru noi este mereu o plăcere să simţim energia voastră în timpul concertelor“, ne-au declarat membrii formaţiei Dubioza Kolektiv.

„Ştiu că publicul este mereu interesat de ce se înâamplă în spatele unei trupe. Cum s-a creat, care e istoria, cum repetă, cum se naşte un album, de unde vin şi cum sunt ei ca oameni. Prin acest film documentar fanii Dubioza Kolektiv, au oportunitatea de a-i redescoperi pe băieţi dincolo de ce se vede pe scenă. Recomand acest film şi trupelor din România, mici sau mari, la început de drum sau deja consacrate. Uite că se poate ca o trupă din Balcani să cânte în toată lumea, în cele mai importante festivaluri. Una dintre reţete există şi o putem descoperi din acest documentar de la care cu toţii avem ceva de învăţat“, spune Adrian Voichiţescu, din partea celor de la BuBU Booking, agenţia care îi reprezintă pe băieţi în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.