Fântâna muzicală de 4 milioane de euro nu poate fi realizată în...

Fântâna muzicală de 4 milioane de euro nu poate fi realizată în Parcul Botanic. Care este motivul și ce a decis primarul Robu

2
DISTRIBUIȚI

Fântâna arteziană cu jocuri de lumini și muzică, în valoare de 4 milioane de euro, pe care administrația Robu vrea să o construiască în Parcul Botanic a suscitat interesul participanților la dezbaterea bugetului pe 2018, organizată astăzi la Primăria Timișoara.

Svetlana Petrovici, reprezentantă a grupului Timișoara Civică, organizatorul protestelor #rezist din Timișoara l-a întrebat astăzi pe primarul Timișoarei Nicolae Robu de ce obiectivul este atât de important încât să merite alocarea unei sume de bani mai mare decât cea de la Spitalul de Copii din Timișoara. Petrovici a atenționat să are peste 2.000 de semnături strânse de la timișorenii care nu sunt de acord cu proiectul și că locația aleasă este între un spital și un azil de bătrâni, fiind astfel nepotrivita.

Primarul Nicolae Robu a promis că „va oferi orașului nostru o valoare deosebită, nicidecum nu va fi ceva care să deranjeze, dar ultimul motiv pe care l-ați menționat m-a făcut și pe mine să nu fiu încântat de acea locație.


Fântâna trebuie să o facem, pentru că populația Timișoarei, din care 50.000 m-au votat, m-au votat știind că vreau să fac așa ceva. (…) Dacă va rămâne în Parcul Botanic, evident că există dreptul de a protesta într-un cadrul democratic”. Edilul timișorean a explicat și adevăratul motiv pentru care se caută o nouă locație pentru construcția fântânii. Asta în condițiile în care firma Aqua Design care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate în octombrie 2017 ar fi trebuit să prezinte documentele în termen de 30 de zile.

„Cred că s-a dat ordin de întrerupere în momentul în care a apărut în discuție faptul că în zonă există relicve arheologice, care ar presupune că trebuie să se facă cercetare. Nu înseammnă că dacă sunt relicve nu se poate face o cercetare de rigoare și nu se pot găsi soluții de conservare”, a mai spus Robu.

De-a lungul timpului, mai multe persoane au atras atenția că ridicarea unei fântâni arteziene muzicale în Parcul Botanic nu ar fi o idee viabilă, însă edilul-șef a ignorat aceste apeluri.

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. Oameni buni, tipul asta, Robu, are grave probleme de sanatate mentala/ personalitate. Mai i.d.i.o.t.u.l.e! Timisorenii care te-au votat, au facut-o cu speranta unui oras in care sa se poata circula civilizat, parca civililizat, plimba civilizat, trăi civilizat. Ii doare pe ei in c.u.r de proiectele tale utopice, parte din ele realizate si trase pe linia moarta (masinile turistice electrice ce nu pot circula neputand fi inmatriculate, patinoarul din Parcul Copiilor unde nimeni nu merge nici vara nici iarna, vaporasele care au iesit din garantie adunand matasea broastei pe malul Begheului, Piata Badea Cartan care se renoveaza dar nu se mai renoveaza, samd). Si cu ce s-au pricopsit timisorenii? Cu fetisurile tale cu fantani muzicale… Parca asta intereseaza pe cineva?… Parcurge orasul de la Sinaia pana in piata Traian si ti se rupe sufletul cum cladiri istorice de o inestimabila valoare, se afla intr-o paragina crunta. Muzeul Banatului, o data mandria orasului, sta de 10 ani si mai bine, in renovari perpetue. Nu ai fost in stare sa demarezi, macar, proiectul unei parcari civilizate, supra, sub, cum vrei, terane, in zona centrala a orasului. Ai rezervat trei locuri de parcare pentru autocare paralel cu parcul Central, pentru ”valurile” de turisti care ne viziteaza, dar nu vezi niciodata vreun autocar oprit. Panglicar mai mare decat tine n-am vazut, mai Robule. Si pe tine nu te lasa sa dormi fantana muzicala… I.D.I.O.T.U.L.E!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.