Fată de 13 ani care locuia pe stradă, salvată din frig de...

Fată de 13 ani care locuia pe stradă, salvată din frig de jandarmi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Gest demn de toată lauda făcut de doi jandarmi din Arad. Plutonierii Radu Rada și Carmen Moț au observat, noaptea trecută, o fată în vârstă de 13 ani, în zona gării din oraș. Margareta era încălțată cu pantofi sport de vară, nu avea mănuși, iar hainele erau umede, astfel că tremura de frig.

“Având în vedere temperatura foarte scăzută și avertizările de vreme rea, jandarmii fără să stea pe gânduri au urcat fetița în autospecială, rugând șoferul să seteze sistemul de ventilație la capacitate maximă, pentru a oferi un confort termic cât mai ridicat. Trecând la identificarea fetiței, jandarmii au constatat că se numește Margareta I., în vârstă de 13 ani, iar conform celor declarate, aceasta susține că are domiciliul în comuna Felneac, județul Arad, dar nu mai locuiește de multă vreme cu părinții, la momentul actual fiind fără adăpost”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Jandarmii au hotărât să o conducă pe minoră la centrul de criză pentru minori, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, unde a fost întâmpinată de psihologul de serviciu.

“După ce au schimbat-o de hainele ude, reprezentații centrului i-au oferit o masă caldă și au înlocuit țevile de termoficare unde era obișnuită să doarmă cu un pat cald și confortabil.


Mulțumim pe această cale celor doi colegi care au dat dovadă de solidaritate și-i felicităm pentru activitatea de ajutorara a unei minore de numai 13 ani, pe care viața încă de mică a supus-o la grele încercări”, mai arată Inspectoratul de Jandarmi Arad.

Margareta este acum în siguranță

Margareta este o fetiță de 13 ani din Arad. Ea a fost găsită pe străzi de un echipaj de jandarmi. Era înghețată, îmbrăcată sumar, cu încălțăminte de tip adidas și fără mănuși, iar hainele erau umede. Plutonierul major Rada Radu și plutonier adjutant Moț Carmen n-au stat prea mult pe gânduri și au condus-o pe Margareta la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Aici, la centru de asitență socială, fetița a fost schimbată de hainele ude,a mâncat, a făcut un duș si a fost luată în grija psihologilor de la centru.

Posted by Jandarmeria Română on 27 Februarie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.