Filme, poezie, lectură pentru copii, la Centrul Cultural German, în februarie

Filme, poezie, lectură pentru copii, la Centrul Cultural German, în februarie

0
DISTRIBUIȚI

O nouă proiecţie din seria de filme germane „FilmparaDE” va avea loc în 15 februarie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti de pe strada Mercy, unde va fi prezentat filmul regizorului Lars Kraume, „Statul împotriva lui Fritz Bauer”, realizat în 2015. Acţiunea se desfăşoară în anii în care locuitorii Republicii Federale Germania încearcă să lase în urmă ororile războiului şi ale nazismului. Procurorul general Fritz Bauer, care are informaţii despre locul în care se află fostul comandant SS Adolf Eichmann, doreşte să-l aducă pe acesta în faţa justiţiei, dar este împiedicat de persoane din cele mai înalte cercuri.

În 20 februarie va avea loc vernisajul expoziţiei de poezie „Cine oare poate înţelege? de Daniela Boltres, ai cărei autori sunt refugiaţi şi migranţi în Germania şi care se doreşte a fi un spaţiu de discuţii pe tema refugiaţilor şi a înstrăinării.


În ziua următoare, între orele 10.00 şi 13.00, este programat un workshop cu tema „A fi refugiat, a fi acasă”, care doreşte să pună în centrul discuţiilor experienţe personale şi amintiri ale participanţilor.

Daniela Boltres, poet şi activist lingvistic, a beneficiat de mai multe burse oferite de landul Mecklenburg-Vorpommern, conduce centrul de refugiaţi din Osnabrück şi lucrează ca formator intercultural şi moderator al Café International din localitate, care a fost transformată într-un spaţiu de discuţie. Expoziţia de la Timişoara va fi deschisă până în 12 martie.

În după-amiaza zilei de 21 februarie, între orele 16.30 şi 17.30, biblioteca Centrului Cultural German organizează un Club de Lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, care, în cadrul atelierului interactiv, vor putea călători prin lume, ba chiar prin timp, cu ajutorul cărţilor. Numărul maxim de participanţi este de zece copii, care trebuie să se înscrie în prealabil până cel târziu 16 februarie, intrarea fiind liberă.

Atelierele de creaţie pentru copii continuă şi în acest an. Doritorii se pot înscrie până în 23 februarie la atelierul „Ne distrăm creativ”, unde vor fi confecţionate diverse obiecte care le stimulează inventivitatea. Numărul este limitat la zece participanţi, prioritate având cei care deţin cardul Cultura Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.