Firma care a reabilitat Piaţa Badea Cârţan acuză că a fost ameninţată...

Firma care a reabilitat Piaţa Badea Cârţan acuză că a fost ameninţată şi forţată să încalce legea. ”Acolo putea oricând să izbucnească un incendiu de proporții”

0
DISTRIBUIȚI

Trei luni, atât ar fi trebuit să dureze reabulitarea Pieţei Badea Cârţan din Timișoara. În toamna lui 2017, comercianţii erau mutaţi în Piaţa Traian, pentru ca lucrările de modernizare să înceapă. Valoarea proiectului era de 233.000 de euro, iar licitaţia era câştigată de SC Building SRL. La cinci luni de la începerea lucrărilor, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat sistarea acestora.

„La Badea Cârţan lucrările sunt abandonate, se reamenajează piaţa pentru a se relua activitatea acolo în condiţiile dinainte. Nu ne putem juca să punem în pericol viaţa oamenilor pentru că s-au constatat nişte deficienţe şi de proiectare, şi de execuţie am decis să nu mai continuăm. Şi îmi pare rău, era un proiect foarte frumos, am fi avut, dacă profesioniştii şi-ar fi făcut datoria, o nouă piaţă civilizată în Timişoara. Ceea ce avem în Badea Cârţan este depăşit de vremuri, degeaba arată frumos în poză profilul copertinei. Acolo bate vântul, ştim foarte bine ce condiţii sunt, condiţii de lumea a treia.


Dar primează securitatea. Nu ştiu cine se ocupă, o societate. Presupun că foloseşte forţele efective. Nu este OK, trebuie să se stabilească vinovăţiile de către instanţa de judecată, pentru că nu o să recunoască nimeni”, a declarat Robu.

Pe de altă parte, firma acuzată de primar că nu și-a făcut treaba susține că problema, de fapt, e chiar în curtea Primăriei Timișoara.

„- Inginerii firmei noastre au trimis specialiștilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese în care au semnalat numeroasele omisiuni/greșeli/vicii de proiectare care au fost ignorate
– Reprezentanții trimiși de Nicolae Robu pentru a monitoriza șantierul de la Piața Badea Cârțan nu aveau pregătirea necesară pentru a înțelege Proiectul și activitățile specifice din cadrul șantierului. Experiența lor se rezumă la ingenizarea locuinței proprii. În aceste condiții, ne exprimăm dezamăgirea cu privire la declarațiile făcute de Primarul Nicolae Robu, în necunoștință de cauza, înaintea unei expertize de specialitate și a unei sentințe judecătorești

Va informăm că S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a solicitat calculele statice în bază cărora s-a întocmit proiectul de rezistentă, în vederea elaborării unei expertize tehnice proprii. Vă informăm că societatea noastră a fost amenință și instigată să respecte un proiect viciat în vederea execuției lucrărilor pentru construirea Pietei Badea Cârțan și implicit să încalce legea. Redam mai jos un extras din adresă nr. 2954/06.12.2017, semnată de președintele Consiliului de Administrație – Agoston Odon.

Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea recepției lucrărilor de către inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse în proiectul scos la licitație nu respectau prevederile normelor legale. Iar dacă am fi continuat lucrările, în conformitate cu proiectul tehnic, Piața Badea Cârțan ar fi reprezentat un real pericol, pentru că acolo putea oricând să izbucnească un incendiu de proporții”, a transmis SC Building SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.