Fostul director al Teatrului German din Timișoara, nominalizat la Premiile Radio România...

Fostul director al Teatrului German din Timișoara, nominalizat la Premiile Radio România Cultural

0
DISTRIBUIȚI

Fostul director al teatrului german timişorean, Lucian Vărşăndan, a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural pentru anul 2017, la categoria teatru, „pentru excelenţa managementului vizionar şi coerenţa strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timişoara”. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Miki Branişte, director al festivalului Temps d’Images de la Cluj, şi Bogdan Sărătean, coordonatorul festivalului „25 de ore de teatru non-stop” de la Sibiu.


Nominalizările făcute de Radio România Cultural vizează oameni care au schimbat lumea teatrală din România în ultimii zece ani, iar Lucian Vărşăndan, care a fost directorul teatrului timişorean din 2007 până în 2017 şi secretar de stat în Ministerul Culturii în 2016, se numără printre aceştia.

În toamna anului trecut, municipalitatea a refuzat să încheie un nou contract de management cu Lucian Vărşăndan, deşi acesta obţinuse nota 9,88 la evaluarea din luna aprilie 2017 şi depusese un nou proiect de management. Motivul invocat de primar era un articol de lege prezentat de Rodica Aurelian, şef al serviciului resurse umane din primărie, potrivit căruia Lucian Vărşăndan nu poate ocupa postul de manager deoarece nu are studii de licenţă în anumite domenii.

Radio România Cultural premiază, an de an, cele mai importante reuşite culturale ale anului precedent. În mod tradiţional, decernarea premiilor are loc la Teatrul Odeon din Bucureşti, festivitatea din acest an fiind stabilită pentru data de 19 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.