Gabriel Tușinean, vicepreședintele Asociației ReSpublica, despre povestea salariului șoferului lui Nicolae Robu:...

Gabriel Tușinean, vicepreședintele Asociației ReSpublica, despre povestea salariului șoferului lui Nicolae Robu: ”E balcanic”

0
DISTRIBUIȚI

Obositoare, aproape epuizantă, așa a fost considerată dezbaterea bugetului local pe 2018 a Timișoarei de mulți dintre cei prezenți. Deși toți cei care au luat parte în cadrul evenimentului aveau lista de investiții în față, Nicolae Robu a evitat să facă o introducere și a ales, în schimb, să lectureze zeci de minute, punct cu punct, de pe listă.

„A fost obositoare. Nu a existat o pregătire adecvată din partea primăriei pentru asemenea dezbatere. S-a citit punct cu punct de pe lista de investiții, dar toată lumea avea lista. Nu mi se pare logic să citești 50 de minute. Există proiecte prioritare, pe care le putea evidenția”, a spus Gabriel Tușinean, vicepreședintele Asociației ReSpublica, invitat aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE. La fel a fost văzută așa zisa dezbatere și de către celălalt invitat al emisiunii, Cristi Brâncovan, activist civic. „Ne-a epuizat acea oră în care încă o dată trebuia să ascultăm, deși eram documentați. Spre deosebire de anul trecut, s-a respectat legea și a stat până la capăt. Dacă nu ne încadrăm într-un timp, alte lucruri să le lăsăm în scris, omorâm ideea de dezbatere”, a precizat Cristi Brâncovan.

După ce luni la rândul a susținut construcția fântânii cântătoare în Parcul Botanic, Nicolae Robu le-a dat dreptate celor care au contestat locația proiectului.


„E o problemă mai largă aici. Ca oraș mai avem două proiecte ratate, Skatepark-ul și piața Badea Cârțan, în care primăria dă vina pe proiectant și executat. Proiectarea s-a făcut după cerințele beneficiarului. Exact așa a făcut și la fântână, că se face în Parcul Botanic. Acum, firma a câștigat, însă i s-a spus să se oprească pentru că au fost descoperite vestigii istorice. Robu a luat decizia ca firma să studieze alte locații, însă depășește cadrul licitației”, a opinat Gabriel Tușinean. Asta, cu toate că nu e responsabilitatea firmei de a face acest lucru.

Existența vestigiilor istorice în zonă era cunoscută, însă nu a fost luată în considerare. „Eu pun problem oportunității. După ce s-a rezolvat totul prioritar, atunci să se facă o astfel de investiție. 4 milioane de euro e exagerat! Robu și liberalii au spus că creditele de angajament fără nicio limită nu sunt în regulă, pentru că ne îndatorează”, s-a pronunțat Cristi Brâncovan, invitat în studioul HDV.

Rumoare a stârnit și salariul mărit al șoferului lui Nicolae Robu, Vasile Paraschiv. „E balcanic, sunt tot felul de mânăreli de genul ‘eu sunt șeful, îi dau un salariu mai mare că îmi permit’”, a spus Gabriel Tușinean. De altfel, Cristi Brâncovan a lansat și un sondaj pe rețelele de socializare, în care i-a întrebat pe internauții timișoreni dacă sunt de acord ca șoferul Vasile să fie plătit ca șef de serviciu la Poliția Locală, dar să lucreze non-stop ca șofer al lui Nicolae Robu. „M-a acuzat că manipulez. Poate să explice doar dânsul care e manipularea. Din fericire, și cei aproximativ 2.500 de timișoreni au gândit la fel. În proporție de 94% au spus că nu e moral. Sunt convins că nu e moral”, a spus Cristi Brâncovan, invitat la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.