Ginerele lui Vasile Blaga, condamnat definitiv pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a...

Ginerele lui Vasile Blaga, condamnat definitiv pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel București a dat sentința definitivă în cazul lui Ionuț Rudeanu, ginerele fostului deputat de Timiș Vasile Blaga. În luna octombrie 2017, Rudeanu, care deţine firma de pază Axis Corporate Security, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în primă instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată în perioada 2010-2014. Rudeanu a fost trimis în judecată în anul 2016, fiind acuzat că s-a sustras de la plata obligaţiilor faţă de stat prin diferite „inginerii” financiare.

Anchetatorii au identificat nu mai puţin de 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii provenite de la firme fantomă şi înregistrate în contabilitatea firmei, prejudiciul cauzat fiind stabilit la 646.139 euro. Sentinţa tribunalului a fost atacată cu apel atât de Vasile Blaga cât şi de ANAF, suma datorată statului a fost achitată în mai multe tranşe, dar Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul şi a menţinut sentinţa tribunalului, hotărârea fiind definitivă.

Firma de pază Axis Corporate Security a fost înfiinţată în localitatea Sântuhalm, de lângă Deva, în anul 2009 şi a fost sancţionată de mai multe ori pentru nerespectarea obligaţiilor faţă de angajaţii care aveau în grijă paza unor unităţi miniere de pe Valea Jiului.


Firma lui Rudeanu a încheiat contracte de pază şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, când socrul său, Vasile Blaga, era preşedinte al PDL şi senator de Timiş. O licitaţie la care au participat zece firme a fost câştigată de firma lui Rudeanu în 2012, aceasta obţinînd un contract de peste 2.600.000 lei fără TVA pentru serviciile de pază prestate pe durata unui an iar un an mai târziu, firma Axis a fost singura singura care a depus o ofertă pentru obţinerea unui contract în valoare de peste 747.000 lei plus TVA pe o durată necunoscută.

Surse foto: expresspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.