„Grija lui Dăncilă când se întorcea de la Bruxelles era să-i aducă...

„Grija lui Dăncilă când se întorcea de la Bruxelles era să-i aducă țigările favorite lui Dragnea”. Câți secretari de stat sunt din Teleorman VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Ben-Oni Ardelean și președintele Academiei de Advocacy Radu Nicosevici, au fost prezenți în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Reprezentant al Timișului în Parlamentul României, liberalul Ben-Oni Ardelean a fost recent numit, din nou, în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În PSD lucrurile continuă să se miște așa cum își dorește Liviu Dragnea. Tensiunile vehiculate între șeful social-democraților și Ecaterina Andronescu au dus la pierderea de către aceasta a șefiei Comisiei pentru Învățământ, în dauna lui Liviu Pop. „Este cel mai spectaculos exemplu faptul că în PSD nimeni nu are curaj să propună altceva, în afară de Dragnea. Ecaterina Andronescu era un monument în PSD, dar Dragnea a executat-o”, a punctat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a explicat cum poate un șef de partid, precum e Liviu Dragnea, să acapareze puterea într-un astfel de mod. „Când ești președintele unui partid care guvernează cu 47%, ai și alți sateliți, reușești confiscarea multor instituții, ești foarte greu de bătut. El decide puterea. A reușit să își mențină puterea jucând multe jocuri, îngenunchindu-și adversarii, eliminându-i în ședințe nomenclaturiste. Inclusiv exemplul lui Bădălău, a lui Andronescu, sunt execuții ceaușiste. În PSD nu sunt scandaluri, se fac execuții pe bandă rulantă. Unul ca Tudose, care și-a încheiat mandatul, nu a mai spus nimic ulterior.


De altfel, nici Sorin Grindeanu”, a specificat Ben-Oni Ardelean, invitat la PRESSALERT LIVE.

Analist politic, președintele Academiei de Advocacy nu s-a sfiit să spună că, la rându-i, atunci când este adesea întrebat cum poate Liviu Dragnea să dețină o astfel de putere incredibilă, nu poate să răspundă. „În cazul execuției lui Grindeanu a fost o încercare. Există o masă critică, care e în creștere după cazul lui Tudose. Greșeală după greșeală, abuz după abuz, va duce într-un final la o revoltă masivă a celor din PSD”, crede Ben-Oni Ardelean.

Referitor la știrea apărută pe ziare.com, cum că pe site-ul Guvernului României nu apar foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, deputatul PNL de Timiș crede că „istoria doar comuniștii au reinventat-o și rescris-o. PSD-ul a avut șansa să demonstreze că poate face ceva, dar și-a dat jos propriul guvern”.

Surprinzător, Ben-Oni Ardelean consideră că unele schimbări din ministere sunt de bun augur, însă altele sunt dezastruoase. „Sunt anumite ministere unde s-au îmbunătățit lucrurile, cum e la Ministerul Educației, unde Valentin Popa e mult mai bun față de Liviu Pop, care nu știa să-și citească foile pe care le avea în față. Sunt și ministere unde lucrurile s-au înrăutățit. Viorica Vasilica (n. r. – Viorica Dăncilă) este din 2009 membru al Parlamentului European. I se spune doamna «Yes», nu vorbește nicio limbă străină. Știți care era preocuparea principală la Bruxelles? Să îi găsească țigările care-i plac domnului Dragnea și să i le aducă”, a dezvăluit Ben-Oni Ardelean la PRESSALERT LIVE.

Conform unui indicator politic regional, în urma unor calcule amănunțite, regiunea de sud a României conduce detașat în ierarhia parlamentară, iar cea de vest e pe ultimul loc, conform spuselor lui Radu Nicosevici. Exemplul dat de Ben-Oni Ardelean a fost elocvent. „Cel mai mare număr de secretari de stat vreodată, au fost undeva pe la 55-60 de persoane, iar anul trecut a urcat la 80. De anul trecut, după ce a plecat Grindeanu, numărul secretarilor de stat a ajuns la 137. E incredibil! În jur de 60 dintre ei sunt din Teleorman! Marea organizație a Bucureștiului are trei secretari. O explicație mai simplă nu pot da”, a specificat Ben-Oni Ardelean, aflat în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.