Informatica Timișoara, pe locul 1 după judecarea cu mare întârziere a speței...

Informatica Timișoara, pe locul 1 după judecarea cu mare întârziere a speței neprezentării Galațiului. Vezi decizia și reacția moldovenilor

0
DISTRIBUIȚI

Amânată din toamna trecută decizia în privința partidei nedisputate dintre Informatica Timișoara și United Galați a venit ieri. Așa cum era de așteptat comisiile federale au acordat victorie la masa verde, scor 5-0, bănățenilor în acest caz, cât și o amendă de 4.000 de lei grupării die pe Dunăre. În urma acestui rezultat formația pregătită de Robert Lupu a urcat pe prima treaptă a podiumului Ligii I la futsal.

După câteva amânări s-a judecat și sesizarea în privința neprezentării Galațiului la Sânnicolau Mare, locație în care pe 23 noiembrie era reprogramată întâlnirea considerată pe terenul Informaticii.


Reamintim că în prima fază timișorenii anulaseră duelul din 7 noiembrie, din ”Olimpia”, cu United, acuzând o toxiinfencție care a făcut ravagii în cadrul lotului. Moldovenii au acuzat că e un șiretlic al bănățenilor, care nu ar fi avut toți jucătorii în țară. Galațiul nu s-a mai prezentat apoi și în vestul județului Timiș, fapt pentru care pedeapsa era clară, eșec la masa verde.

Departamentul Competiții al Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF a dat o decizie, în sfârșit, în urma ședințe de miercuri. Aceasta sună în felul următor: ”În baza art. 79/1 din RD coroborat cu art. 13 pct. 1 din Regulamentul de organizare a competițiilor de fotbal în sală se sancționează ACS United Galați cu Forfait (5-0 în favoarea echipei Informatica Timișoara) și va suporta o penalitate sportivă de 4000 lei”.

Cei de la CS United Galați au organizat o conferință de presă în care au anunțat că vor face recurs. Mai mult, președintele clubului din Moldova, Toader Ștefu, a acuzat recent în presa centrală că Deva și Timișoara sunt avantajate la futsal de Răzvan Burleanu. Acuze negate rapid de către conducătorul FRF-ului.

Cert este că în urma deciziei Informatica a trecut în fruntea clasamentului sezonului regular, având acum 38 de puncte, cu două mai multe decât rivala Autobergamo Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.