INTERVIU Marco Mendoza, fostul basist al trupelor Whitesnake și Thin Lizzy: „În...

INTERVIU Marco Mendoza, fostul basist al trupelor Whitesnake și Thin Lizzy: „În Timişoara mă simt ca şi cum aş fi acasă în Mexic, e foarte similar, din punct de vedere cultural“

1
DISTRIBUIȚI
Marco Mendoza, fostul basist al legendarelor trupe Whitesnake sau Thin Lizzy, revine pentru a treia oară în oraşul nostru

Marco Mendoza, fostul basist al legendarelor trupe Whitesnake sau Thin Lizzy, revine pentru a treia oară în oraşul nostru cu un spectacol de neratat pentru amatorii de rock. Artistul s-a născut în data de 3 mai 1963 şi şi-a început cariera muzicală în 1989 alături de proiectul solo al chitaristului Black Sabbath – Bill Ward. A urmat apoi un peripluu de formații mai mult sau mai puțin celebre, de la Alias și Blue Murder, la Thin Lizzy alături de care a început să cânte la chitară bass din 1994. Au urmat apoi turnee și albume alături de Ted Nugent, Whitesnake începând cu 2004 și proiecte personale precum Mendoza Heredia Neto, Black Star Riders și The Dead Daisies – alături de care a cântat în turneu împărțind scena cu Kiss și Def Leppard. În 2007 Marco Mendoza şi-a lansat primul album solo, iar cu ocazia noului turneu artistul lansează albumul „Viva La Rock“, care a fost înregistrat alături de producătorul Soren Andersen (care a mai colaborat cu Glenn Hughes sau Mike Tramp).

– Ai un album nou, Viva La Rock, pe care îl promovezi în show-urile tale actuale. Cum s-au născut piesele acestuia şi de unde îţi găseşti inspiraţia pentru noile tale compoziţii?

– Noul album s-a născut pe drum. Am fost foarte ocupat cu The Dead Daisies şi cu alte proiecte pe care le am. Compun piese întotdeauna. Ceea ce înseamnă că întotdeauna am o colecţie de posibile melodii. Mă inspir din viaţa de zi cu zi şi din chestii emoţionale. Lucrurile care mă inspiră sunt muzica, oamenii şi….lucrurile. Deci niciodată nu duc lipsă de inspiraţie. Îmi place ceea ce fac, îmi place muzica şi întreg procesul acesta muzical… De aici îmi vine inspiraţia.

– Ai avut deja două concerte în Timişoara.


Cum ai simţit publicul de aici şi care au fost momentele mai puţin plăcute experimentate la noi?

– Vin pentru a treia oară în Timişoara. Îmi place România în general dar Timişoara îmi place în mod particular. Am câţiva prieteni acolo, am avut ocazia să descopăr peisajele frumoase din oraşul vostru. În Timişoara mă simt ca şi cum aş fi acasă în Mexic, e foarte similar, din punct de vedere cultural, mă refer. Publicul e special în România şi Timişoara. De câte ori am ocazia, vin. Mai ales acum că îmi promovez albumul nou. Am sentimentul că voi reveni încă odată în acest an. Îmi place Timişoara. În privinţa lucrurilor mai puţin plăcute… Nu-mi place traficul din Timişoara. Eu trăiesc în Los Angeles şi observ că în multe oraşe traficul e o problemă.

– În concerte eşti un adevărat povestitor. Cât de greu e să comunici cu publicul într-o ţară unde nu cunoşti limba ?
– Din fericire, în România am observat că multă lume vorbeşte engleza. În aceste condiţii, comunicarea mea cu publicul e mult mai uşoară.

– Ai reuşit să înveţi câteva cuvinte în româneşte? Cum îţi sună limba română?
– Din păcate, nu am învăţat nimic. Şi asta pentru că de fiecare dată sunt în grabă. Limba română mi se pare un amestec de grecească, spaniolă şi italiană. Poate voi reuşi acum să învăţ ceva câteva fraze şi cuvinte. De genul Be happy, love…

– Ai avut două show-uri energice la Timişoara. Ce surprize pregăteşti pentru următorul tău concert? Dacă ar fi să descrii muzica ta într-o singură propoziţie… care ar fi aceea?
– Aşa este, am avut show-uri energice. Cel puţin aşa sper. Dacă vă spun suprizele, nu vor mai fi interesante. Am muzică nouă şi momente inedite între piese. Muzica mea sărbătoreşte viaţa în toată splendoarea ei. Sarbatoreste viața. Dacă aș spune într-o propoziţie… e muzică rock n roll pură pentru viaţă. Viva la Rock!

Turneul de promovare a albumului Viva La Rock poposeşte pentru trei opriri în România: Bucureşti (1 martie), Sibiu (2 martie) şi Timişoara (3 martie). Alături de Marco Mendoza pe scenă se vor afla Michael McCrystal-chitară(Tygers Of Pan Tang) şi Kyle Hughes- tobe(Bumblefoot). Concertul din Timişoara va avea loc sâmbătă 3 martie la The Note Pub, de la ora 22.00, iar în deschidere vor cânta danezii de la Blended Brew. Biletele pentru concertul din Timişoara costă 50 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.