Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, a renunțat la poziția...

Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, a renunțat la poziția de președinte de onoare al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană UPDATE Ce spune Simona Neumann

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de cultură dați de Timișoara în ultimul secol, Ioan Holender, a anunțat că renunță la funcția de președinte onorific al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, pe care o deținea din 2011.

Într-un mesaj public, acesta a transmis că își dorește ca numele său să fie exclus din acest context, mai ales că nu a fost nicicând consultat și că „mă retrag din această «funcție», pe care în fond nu am îndeplinit-o niciodată și pe care nu mai doresc să o dețin”.

„Sunt alături de intelectualii orașului meu, personalități precum Tolcea, Ungureanu, Jecza, Vighi, Lupu Hausvater, Babeți, Armanca, Gârboni, Murgu ș.a. care, din câte am înțeles, nu sunt implicați și nici măcar consultați în privința TM 2021. Pe de altă parte, ca Director Artistic al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii a fost angajat un cetățean din Suedia, care nu are nicio tangență cu Timișoara și care nici măcar nu cunoaște limba română.


Bineînțeles că nici despre alcătuirea boardului asociației nu am fost informat, aflând doar deunăzi că și soțul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia”, a mai transmis Ioan Holender.

UPDATE Președintele Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, Simona Neumann, ne-a declarat că Ioan Holender a fost invitat, alături de toți intelectualii din Timișoara menționați în scrisoare, să se implice în proiect.

„Am primit un e-mail din partea domnului Ioan Holender cu privire la renunțarea la funcția de președinte de onoare. I-am mulțumit pentru discuțiile pe care le-am avut mai ales în ultima parte a candidaturii, când am colaborat cu domnia sa. Noi am invitat să se implice în acest proiect toate personalitățile marcante menționate de domnia sa și suntem deschiși să se implice în continuare cu proiecte care să vină în sprijinul dosarului cu care am câștigat acest titlu. În ceea ce privește boardul de conducere, acesta va fi reformat, astfel că asociația este deschisă către membri care doresc să se implice activ. Toate informațiile cu privire la componența boardului de conducere sunt publice de câțiva ani”, a afirmat Simona Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.