Istoria rock-ului românesc în cuvinte alese: se lansează volumul doi din trilogia...

Istoria rock-ului românesc în cuvinte alese: se lansează volumul doi din trilogia dedicată muzicii autohtone

0
DISTRIBUIȚI

Lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, „Rock în timpuri noi”, are loc Miercuri, 28 februarie, de la ora 19.00, la Reflektor Venue.

Invitații speciali ai serii vor fi Ilie Stepan (Pro Musica), Daniel Silvian Petre (Survolaj), Mimo Obradov și scriitorul Daniel Vighi. Alături de autor, seara va fi moderată de editorul cărții, scriitorul Andrei Ruse.

„Rock în timpuri noi” continuă povestea rockului românesc de la momentul Revoluției din 1989 până în anul 2000. La fel ca în primul volum, „Rock sub seceră și ciocan”, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89.

Volumul s-a născut printr-o campanie de crowdfunding desfăşurată în cursul anului trecut.


„Cu sprijinul a 121 de cititori, care au precomandat 130 de exemplare din carte, ne-am depășit obiectivul propus, atingând 134% din target (19.450 lei) – totdată o sumă record strânsă pentru o campanie de carte realizată până acum de Editura Hyperliteratura. Astfel, Rock în timpuri noi devine al cincile proiect editorial care ia naștere prin susținerea publicului la editura noastră (după primul volum, Rock sub seceră și ciocan, care a reprezentat și primul nostru proiect de crowdfunding, romanul Casa din Strada Sirenelor, de Octavian Soviany, seria de publicistică Baricadele, de Andrei Crăciun, și colecția de texte de blog Trollywood, a Lorenei Lupu). La sfârșitul lui 2016, tot în urma unei campanii de crowdfunding, publicam primul volum al trilogiei, Rock sub seceră și ciocan, care tratează fenomenul rock în România de la începuturi (anii ’60), străbătând tumultoasa perioadă comunistă, până la momentul revoluției din 1989. Într-un an de la apariția primului volum, s-au scris și s-au spus multe despre Istoria ROCKului lui Nelu Stratone. Dilema Veche a inclus proiectul în lista celor mai importante titluri apărute în 2016, Antena 1 l-a numit „un volum fenomenal”, de asemenea reviste precum VICE, Metalhead, Q Magazine sau radio-uri ca Guerrilla, Rock Fm sau Radio România Cultural nu au ezitat să-l recomande în nenumărate rânduri. Părintele „rock” Constantin Necula, dar și jurnalistul Liviu Mihaiu, unii dintre susținătorii înfocați ai Istoriei ROCKului, au afirmat că multe dintre capitolele cărții ar trebui incluse în manualele școlare, iar nenumărați eroi ai cărții au susținut necesitatea publicării unui astfel de proiect, de la Nicu Covaci (Phoenix), la Ilie Stepan (Pro Musica), Mircea Vintilă, Mircea Florian și mulți alții. Cel de-al treilea și ultimul volum al trilogiei este momentan în lucru și cel mai probabil îl vom publica în perioada octombrie – noiembrie 2018, la trei ani de la #Colectiv, momentul tragic căruia îi este dedicat întreg proiectul. De altfel, Istoria ROCKului se va încheia chiar aici, la concertul celor de la Goodbye to Gravity, unde autorul, Nelu Stratone, a fost chiar prezent“, spun editorii acestei trilogii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.