Managerul Spitalului Județean Timișoara, după semnarea contractului pentru amenajarea secției de transplant...

Managerul Spitalului Județean Timișoara, după semnarea contractului pentru amenajarea secției de transplant renal: ”Greul abia acum începe” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ieri a fost o zi importantă pentru medicina din vestul țării. Cu bani de la Consiliul Județean Timiș, la Spitalul Județean Timișoara vor începe lucrările de amenajare a secției de transplant renal. Se vor cheltui aproximativ 5,2 milioane de lei pentru realizarea compartimentului de transplant renal.

„Proiectul a fost demarat în urmă cu patru ani de zile. După aproape patru ani, în care am urmărit să respectăm întru totul legea, astăzi, în 12 februarie 2018, am semnat cu firma din Moldova, cu sediul la Botoșani, care a câștigat licitația. Firmele de partid participă la licitație, dacă au prețuri bune câștigă, dacă nu, nu câștigă. A durat atât pentru că firmele au depus contestații privind procedura. Din 2014, cei trei președinți ai CJ Timiș, Titu Bojin, Sorin Grindeanu și Cătălin Dobra, au arătat maximă implicare în sistemul sanitar”, a spus Marius Craina, invitat la PRESSALERT LIVE.

Partea grea nu a trecut, chiar dacă contractul a fost semnat, întrucât Spitalul Județean Timișoara trebuie să își pregătească specialiștii pentru transplantul renal.


„Pentru a acredita spitalul în vederea transplantului renal, avem nevoie de câteva condiții vitale. Un spațiu corespunzător, bloc operator la standarde acceptate pentru transplantul renal, iar greul acum începe, pentru că trebuie personal. Al treilea lucru vital este legat de personal. Sunt necesare o serie de proceduri, criterii ce trebuiesc îndeplinite. Rolul celor de la urologie este suveran în obținerea procedurii”, a declarat managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, invitat la PRESSALERT LIVE.

Chiar dacă durata de execuție a contractului este de doi ani de zile, există premise ca la Timișoara să avem mult mai repede un prim transplant renal. „Durata de execuție a contractului este de doi ani de zile, însă am discutat cu reprezentanții firmei, care au zis că dacă finanțarea de la consiliul județean este exemplară, în circa un an, minus două sau trei luni, vor finaliza lucrarea. Însă trebuie făcute multe lucruri. Este nevoie de acreditare de transplant renal. Una dintre condițiile care trebuiesc împlinite este participarea la operații de asemenea gen, astfel încât să obțină un certificat, o perioadă în care să dobândească experiența. Profesioniști sunt, nu îmi fac probleme. Dacă ne respectăm ce ne dorim, în toate condițiile normale, eu zic că în iunie 2019 vom avea primul transplant. Cam într-un an și jumătate de acu, de când vorbim”, a specificat manager-ul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.